Annonce
Østjylland

Snart kan der nedsættes urner i skoven: Ny plads til skovbegravelser åbner i løbet af sommeren

Godsejer Johan Tesdorpf håber, at den nye skovbegravelesplads kan åbne allerede i løbet af et par måneder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Omkring to hektar af Vejlskoven ved Odder bliver formentlig i løbet af et par måneder omdannet til landets skovbegravelsesplads nummer 14. Den daglige drift kommer godsejer Johan Tesdorpf og hans medarbejdere til at stå for.

Odder: Efter godt et års forberedelse godkendte kommunalbestyrelsen i denne uge de vedtægter, som gør det muligt at nedsætte urner på et udpeget areal i Vejlskoven syd for Odder by.

Når vedtægterne overhovedet skulle forbi Rådhussalen (byrådssalen red.), skyldes det lovgivningen, som siger, at skovbegravelsespladser teknisk set skal ejes og drives af en  kommune. Hvis skoven tilhører en privat skovejer, kan kommunen dog forpagte arealet af vedkommende, og det er, hvad der kommer til at ske her: Odder Kommune har forpagtet de to hektar skov og herefter udliciteret driften af pladsen til ejeren af godset Rathlousdal, godsejer Johan Tesdorpf.

- En aftale man nærmest kan betegne som livsbekræftende, sagde Lars Bluhme, da kommunalbestyrelsen i enighed vedtog punktet.

Annonce

Johan Tesdorpf har allerede indledt et samarbejde med virksomheden Skovbegravelse ApS, der administreres på hjemmesiden www.skovbegravelse.nu. Den platform skal tage sig af kontakten til de efterladte, indtil selve urnen skal nedsættes.

Rathlousdal står efterfølgende for det praktiske på stedet og kontakten til familien, når urnen skal nedsættes og dækkes til.

Johan Tesdorpf eller en af godsets medarbejdere kommer også til at stå for fremvisninger af skovbegravelsespladsen samt for at hjælpe familierne med at vælge en plads. Prisen for en plads bliver et engangsbeløb på 5900 kroner. Når en urne er nedsat, er pladsen fredet i 10 år, men det tidsrum kan forlænges.

400 meter inde i skoven

Den nye skovbegravelsespladsen kommer til at ligge ca. 400 meter inde i skoven fra indgangen på Sønderbakken på et område, hvor der ikke tidligere har været et stisystem. Det er der nu blevet etableret, og alle får adgang til området.

Johan Tesdorpf forventer at åbne skovbegravelsespladsen i Vejlskoven, så snart også Kirkeministeriet har sagt god for den.

- Vi glæder os til, at muligheden bliver virkelighed, sagde Ditte-Marie Thejsen. Det var hende og partifællen fra Enhedslisten, der i 2018 fremsendt et forslag, der skulle gøre det muligt med skovbegravelser i Odder.

Man kan allerede nu gå ind på www.skovbegravelse.nu og læse om pladsen i Vejlskoven.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce