Annonce
Aarhus

Spørrings samlingssted bejler til Årets Bernhardt-pris

Den overdækkede terrasse til samvær, hygge og udkig er en del af samlingsstedet Grøntoppen i Spørring, der er blandt de tre finalister afstemningen om, hvem der skal have prisen Årets Bernhardt 2020. Privatfoto
I landsbyen Spørring har beboerne forvandlet en gammel håndboldbane på sportspladsen til Grøntoppen - et grønt samlingssted med et stort, overdækket terrasseområde. Grøntoppen er nu i finalen om Årets Bernhardt 2020
Annonce

AARHUS: En gammel håndboldbane omgivet af høje træer er forvandlet til samlingsstedet Grøntoppen i Spørring, hvor borgerforeningen for et par år siden fik støtte til et projekt med det formål at skabe en synlig sammenhæng mellem de forskellige kvarterer og områder i Spørring.

Som led i det har borgerne i Spørring med hjælp fra Institut for X haft gang i at indrette sportspladsen på en ny og spændende måde, og det projekt er så spændende, at dommerkomitéen i Foreningen for Bykultur har nomineret Grøntoppen som en af de tre finalister til prisen, Årets Bernhardt.

Om Grøntoppen skriver dommerkomitéen blandt andet.

"Det er blevet et spændende og inspirerende sted, hvor man har udnyttet niveauforskellen fra den gamle håndboldbane ned til fodboldbanen til at skabe udsyn til aktiviteterne dernede. Der er bygget et stort overdækket terrasse-område med udsigt og platforme ned mod fodboldbanen, bygget en bro over en grøft og etableret forskellige aktiviteter for børn.

Stedet har allerede vist sin værdi og bliver flittig brugt, når forskellige grupper tager stedet i anvendelse til boldspil, sammenkomster og møder.”

Med nomineringen ønsker foreningen at anerkende den frivillige indsats og engagement i et lokalsamfund, den gennemtænkte og kreative udnyttelse af området, og de mange forskellige former for aktiviteter, som de grønne områder, der allerede er blevet et stort aktiv for landsbyen, giver mulighed for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Østergaards farvel til politik overrasker ikke bagland: - Men en bevægende dag

Annonce