Annonce
Aarhus

Staten ophæver veto mod ny bydel

Ny bydel bag Bruuns Galleri er tilbage på sporet. Kommunen og Miljøstyrelsen er nu enige om, at den ikke bliver en forhindring for, at virksomheder på havnen kan udvide.

Frederiks Plads er tilbage på sporet.

Det blandede bolig- og erhvervsprojekt på tomten efter DSBs komponentværksted ved Spanien kan alligevel komme i gang i år.

Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen har nemlig ophævet deres fælles veto mod lokalplanen for området, der blandt andet omfatter boligbyggeri i op til 10 etager og to høje huse på henholdsvis 14 og 19 etager til kontor- og andre erhvervsformål. De to huse skal bygges lige overfor HL-Huset, der indtil videre troner i meget ensom, sort majestæt.

De statslige styrelser frygtede, at boliger i den højde og så tæt på havnens virksomheder kunne spænde ben for de udvidelsesmuligheder blandt andre AarhusKarlshamn har i dag.

Forklaringen på det er, at man i dag måler lugt- og luft-forureningen i området i 4. sals højde, hvor virksomhederne holder sig et godt stykke under det tilladte.

Med boliger på 10. sal mente styrelserne, at forureningen fremover skal måles opppe i den højde. Der er forureningsgraden højere, og virksomhederne ville kun akkurat kunne holde sig under grænseværdierne - og derfor ikke kunne udvide produktionen og dermed forureningen.

Nu er der efter en dialog mellem kommunen og Naturstyrelsen fundet en løsning på den sag.

»Der er jo mange andre boliger i området tæt på havnen, og vi er blevet enige om, at det er dem, der sætter normen for, hvor forureningen måles - og ikke de få boliger i op til 10 etager,« siger arkitekt Peter Christoffersen fra kommunens Afdeling for Planlægning og Byggeri.

Konkret betyder det, at styrelserne nu har ophævet deres veto mod loklaplanen for Frederiks Plads.

»Så vi arbejder videre med planen og forventer at have en indstilling klar, som byrådet kan tage stilling til midt i juni,« siger Peter Christoffersen.

Det er Bricks A/S, der står bag boligdelen af Frederiks Plads - primært i enden mod Jægergårdsgade og op mod Jægergården. NCC Property Development A/S tegner sig for erhvervsdelen, der er klart den største i projektet.

Samlet kan Frederiks Plads-byggeriet blive på op imod 50.000 etagekvadratmeter.

Heraf kan boligdelen efter lokalplanen blive på 12.000-15.000 etagekvadratmeter - svarende til 120-150 boliger på i snit 100 kvadratmeter. Boligbyggeriet skal efter planen gå i gang i slutningen af 2014.

Erhvervsdelen omfatter udover kontorer også butikker, restauranter og caféer.

Under Frederiks Plads kommer der et parkeringsanlæg med plads til 400 biler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce