Annonce
Aarhus

Stiftens store takeaway-guide: Her er de gode, de billige og de bedste

Hele Stiftens madanmelderkorps har spist sig gennem nogle af de nye og unikke takeaway-tilbud, som er kommet på madscenen i Aarhus. Vi har anmeldt 14 udvalgte steder og rangeret dem fra god til bedst.

ANMELDELSE: Der er lige nu nogle helt unikke muligheder på madscenen i Aarhus.

Nogle af byens allerbedste restauranter har som følge af en tvungen lukning, måttet omstillet sig til at lave takeaway.

Hele Stiftens madanmelderkorps har prøvet flere af disse, og vi kommer her med en guide af 14 af de allerbedste steder at få mad fra lige nu.

Samtidigt skal det understreges, at vi har anmeldt 14 udvalgte steder, som hovedsaligt er nye takeaway-muligheder eller restauranter, som har udmærket sig ved deres takeaway i længere tid.

Listen er derfor på ingen måder fuldstændig, og der er langt flere gode takeaway-steder i Aarhus, end der fremgår af guiden her. For et større overblik, tjek vores liste her.

Men herunder følger en gennemgang af de 14 udvalgte steder. Fra god til bedst.

Velbekomme.

Frankies ***

Frankies laver solide pizzaer, men bunden skal være mere sprød, end vi oplevede ved anmeldelsen.

Pizza og dessert-calzoner

Det er ikke nemt at bringe rygende varme pizzaer ud i vindblæste Aarhus. I al fald var de to pizzaer, vi havde bestilt fra Frankies Pizza til den rigeligt afkølede side, efter de havde rejst 1.200 meter fra Mejlgade til Trøjborg. Da vi åbnede æsken, var den ene pizza desværre også en anden, end den vi havde bestilt.

De noget afkølede pizzaer resulterede i en bund, der havde godt med bid men også var en anelse slatne i det. En pizza skal knase, når man bider i den. Ingen undskyldning der.

Fyldet på kartoffel-pizzaen var til gengæld fint afstemt. Gedeosten gik godt i spænd med kartoffel, og der var doseret solide mængder salt og olie udover herlighederne. Solide mængder var der også af skinken på den anden pizza – en klassisk prosciutto cotto. Kødet måtte gerne være af en lidt højere standard, og for mange af stykkerne led under et par minutter for længe i ovnen.

Hos Frankies kan man få noget så sært som en dessert-calzone, så dette måtte vi selvsagt prøve. Den var naturligvis en noget brød-domineret omgang, hvilket er lidt spøjst at spise, når man nu også har fået rigeligt med brød i hovedretten. Indeni lokaliserede vi et cremet miks af nutella, mascarpone, Oreo-kiks samt lidt hasselnød. Kodeordet i den sætning er ordet ’lidt’, for der var simpelthen ikke nok fyld at finde. Således sluttede vi, hvor vi begyndte; til den rigeligt ujævne side.

 • frankiespizza.dk/
 • To pizzaer: Prosciutto cotto, Bianco og to dessert-calzoner
 • 439 kroner inklusiv levering med Wolt (til to personer)
 • 3 stjerner

Kiin Kiin ***

Kiin Kiin laver god takeaway, men kan lave endnu bedre, end da vi prøvede maden.

Thai-mad med power

I Vestergade ligger den relativt nyåbnede Kiin Kiin. Stedet har slået sig op på autentisk thailandsk street food, men med danske råvarer, hvor det er muligt.

Vi indledte med en omgang luftig flæskesvær med chili-aubergine relish. De puffede svær smagte ikke af meget. Relishen var stærk, salt og syrlig, men det var som om der manglede noget fedme fra auberginen til at muntre flæskesværene lidt op. En lidt småkedelig indledningssnack.

Næste snack-ret var grillet gris med sukker-soya og koriander og klisterris. Selve kødet var mørt og smagfuldt, men der manglede lidt finish i form af en dip eller sauce.

De to hovedretter var velsmagende og med en god dybde, og her kunne man fornemme det autentiske thai-køkken udfolde sig. Den ene ret var en tom yam suppe med god smag af citrongræs. Der var godt bid i rejerne, og suppen havde en passende balance mellem salt, syre og sødme. Der var rigeligt med østershatte i suppen, der gav umamismag.

Vi fik også en gul karry-ret med kylling, ingefær og grøntsager. En tyk fyldig suppe, baseret på kokosmælk og karrypasta gav varme i kinderne og kildede vores smagsløg på den gode måde. Her kunne man mærke, at der var lagt et stykke arbejde i den hjemmelavede karry, der smagte velkrydret og autentisk.

Tre stjerner for en lækker og smagfuld omgang thai-mad, der dog lige mangler den sidste finish og friskhed for at få fire stjerner

 • www.kiinkiinaar.dk/
 • Luftig flæskesvær, grillet gris med sukker-soya , tom yam suppe, gul karry med kylling
 • I alt 420 kroner (til to personer)
 • 3 stjerner

Atrium ****

På Atrium laver man solid takeaway.

Solide anretning af gode råvarer

De har godt styr på sagerne, når man tropper op hos Atrium, selvom stedet ikke har været vant til at køre takeaway. Det hele står således parat i det smukke atrium i centrale Aarhus, så her var hverken ventetid eller corona-kødannelse.

Og det var indbydende serveringer, vi pakkede ud. Især hovedretten – en oksemørbrad med rigt tilbehør – imponerede. Gode skiver kød, veltilberedte kartofler vendt i rosmarin, gedigne stykker bagt gulerod og rødbede og ikke mindst en særdeles vellykket og velsmagende salat bestående af blandt andet spidskål, syltet løg, mandler og peberfrugt. Anretningen blev fuldendt af en kraftig skysauce med fin dybde.

Mindre vellykket var stedets charcuteri-tallerken. Den var til den simple side. Lidt skinke, lidt pølse men ikke i en kvalitet, der imponerede. Derudover et par oste, nogle syltede agurker, en cremet pesto samt et solidt stykke brød. Anretningen var dog rigeligt klejn i det og måtte gerne blive piftet op.

Vi delte en oste-tallerken bestående af fire gode oste, heriblandt en rødkit og en smagfuld blåskimmel. Tilbehøret var ordinært i form af rosiner og mandler vendt i sirup, men det fungerede fint. Det samme kan siges om desserten i form af en brownie akkompagneret af lidt rosiner, der havde mæsket sig i rom.

Atrium har på ingen måde revolutioneret takeaway-køkkenet, men de serverer solide anretninger af gode råvarer og med fin smag stort set hele vejen rundt.

 • www.atriumroyal.dk/
 • Oksemørbrad med timiansauce, charcuteri-tallerken, fire franske oste med hjemmesylt og sprødt, chokoladebrownie med nødder i rom og vanilje
 • 445 kroner (til to personer)
 • 4 stjerner

L'Estragon ****

Den franske bistro-takeaway fra L'Estragon skuffede ikke.

Klassisk bistromad

Gourmet takeaway kan være en udfordring for selv de bedste kokke. Anretning, temperatur og præsentation af retten er op til den enkelte takeaway kunde selv. L’estragon i hjertet af latinerkvarteret gør et rigtig godt forsøg. Klassisk sydeuropæisk bistromad med gode danske råvarer.

Vi fik en italiensk lammeragout og en vegetarlasagne med svampe. Til begge retter medfulgte brød, salat, ramsløgmayo og romesco sauce. Salaten med kålspireblade, appelsin og papirstynde skiver af gulerod og fennikel var let, sprød og lækker. Til gengæld var brødet tungt og klægt og manglede luftighed og sprødhed. Lammeragouten var helt klart den bedste og mest smagfulde ret. En klassisk rustik simreret med virkelig møre stykker af velsmagende lammenakke i en lækker kraftig sauce.

Vegetarlasagnen var desværre ikke helt så vellykket. Det var svært at smage svampene i lasagnen, og der var efter min mening for mange lasagneplader og for lidt svampesmag. Smagen blev lidt for fad og manglede dybde, power og umami.

Desserten var en rainbow islagkage med solbærcoulis og hvid chokolademousse. Det viste sig, at det var en lilla modellervoks-lignende klump, der hverken i konsistens eller smag var et specielt vellykket indslag.

L’estragon kniber sig lige op på fire stjerner for en samlet fin takeaway-oplevelse over middel og til en ganske fornuftig pris.

 • www.lestragon.dk/
 • Lammeragout, vegetarlasagne, rainbow islagkage
 • 455 kroner (til to personer)
 • 4 stjerner

Unico ****

Det er godt håndværk med rimelig sammenhæng mellem pris og kvalitet på Unico.

Gourmetmiddag til hjemmebrug

Golfrestauranten Unico har sammensat et bredt sortiment at vælge fra i deres takeaway-udbud, og en af de populære muligheder er en tre-retters weekendpakke med skaldyrsforret, kalveculotte, grønt og salat samt chokolademousse til 200 kroner.

Forretten består af krabbekløer og rejer med skal, forkogt og spiseklar med kløerne forhåndsknækket, så kødet er relativt nemt at trække ud. Rejerne af den velvoksne størrelse og stadig spændstige og saftige – glimrende, sprødt brød i bollestørrelse og godkendt aioli supplerer, brødet kan med fordel lunes et par minutter i ovnen inden servering for at fremhæve både sprødhed og fin krumme.

Hovedretten af velvoksne skiver supermørt, lyst og rosastegt kalvekød kommer med gratineret kartoffelmos, syltede rødløg og en kalvekødssauce, som kunne have brugt emulsionshjælp plus en miniaturesalat med syltet fennikel. 12 minutter i ovnen klarede opvarmningen i de medfølgende foliebakker, og nemmere vej til en tilfredsstillende servering er svær at komme i tanke om. Chokolademoussen i små plasticglas var anbragt på æblepuré og præcis den kombination var ikke lige min smag, om end syrligheden tilførte balance.

Ikke den billigste løsning, men solidt håndværk og ok sammenhæng mellem pris og kvalitet.

 • restaurantunico.dk/
 • Skaldyr, kalveculotte, chokolademousse
 • 400 kroner (til to personer)
 • 4 stjerner

Il Locale ****

Il Locale laver nogle af byens bedste pizzaer.

Lækkert fra inderst til yderst

Hos Il Locale i Guldsmedgade forstår de at lave pizza, der spiller på alle tangenter. Efter deres anbefaling prøvede vi fire forskellige pizzaer, der spænder lige fra den lette og lækre kartoffelpizza med rosmarin til den lidt tungere pizza i klassen med meatballs og hele molevitten. Alle pizzaerne er lavet med en surdejsbund, og det giver en helt tynd og sprød bund, som bare fungerer. På menuen har de en crust dip - og den skulle selvfølgelig også afprøves. Den smagte fint, men den var faktisk ikke nødvendig, for kanten var langt fra kedelig.

Generelt kan man smage, at det er et sted, hvor der bliver kælet for råvarerne - og det giver en pizza, som er virkelig god i al sin enkelhed. Man kan smage alle ingredienserne - og trøffelcremen var der bestemt ikke sparet på. Dog var pizzaen med meatballs ikke helt smagsmæssigt konsistent, når man smagte kødbollerne for sig selv. Der manglede lidt salt, og det giver desværre lidt en flad smag - men i en samlet bid kommer der assistance fra de andre elementer på pizzaen. Det er en lille detalje i en ellers flot præstation af gode pizzaer, der er lidt ekstra.

 • www.illopizza.dk/
 • Fire pizzaer: Potato Head, Wood Pecker Satriale’s, NYC Meatball
 • 555 kroner (for fire pizzaer)
 • 4 stjerner

Syv Ni 13 *****

Syv Ni 13 holdt højt niveau

Sprød oplevelse i Frederiksgade

Det hele så allerede ved afhentningen indbydende ud.

Vi bestilte rørt tatar - fintskåret kød med en smule bid og klassisk rørt. Lynstegt tun - lækkert mør, næsten smeltende. Confiteret kylling - med knasende hjemmelavede mørkristede løg, hjemmesyltet agurk med tilpas syrlighed til at matche den lidt fede kylling, der smagte lækkert, men som lå lige på den rigtige side af grænsen til det tørre.

Som sides fik vi fantastisk sprøde panko fries. Nok de bedste takeaway-fritter, jeg har fået. Hertil en trøffelmayo og tatarsauce. Dernæst gik vi lidt sundere til værks med tempuralignende sprøde, friterede broccoli, hvor det søde og det sprøde gik hånd i hånd og en balanceret kålret. Lækre tilbehørsretter, der meget fint matchede vores hovedretter.

Desserten var chokolademousse, lemoncurd og marengs. Hvid og mørk mousse - hvor den mørke dog mindede mere om en gamache end en mousse. En frisk lemoncurd, der pænt stod op mod det søde fra chokoladen og let karamelliserede marengs, der stadig knasede.

Alt i alt takeaway fra øverste hylde. Velsmagende, indbydende, veltillavet og uden tilberedning hjemme. Vi var særligt imponeret over, at de sprøde elementer stadig var sprøde efter 15 minutters biltur ud af byen. Kvaliteten matcher prisen og på en dag, hvor man vil være lidt særlig god ved sig selv er dette absolut anbefalelsesværdig. Syv Ni 13 får 5 stjerner.

 • www.syvni13.dk/
 • Rørt tatar, lynstegt tun, confiteret kylling, pankofries, friteret broccoli, kål og friteret artiskok og mousse til dessert
 • 435 kroner (til to personer)
 • 5 stjerner

Skovmøllen *****

Skovmøllen har styr på deres takeaway.

Helt klassisk med masser af smag

Hos Skovmøllen er der smæk på smagen og de gode råvarer. Deres koncept lige nu er en ugentlig takeaway-menu, som man selv varmer op derhjemme. Maden er klassisk dansk - og sidder bare lige i skabet. Kyllingen var mør og havde sprødt skind, men den sande helt var den bagte mos på rødder. Den var spændende og smagte af mere. Generelt spillede de forskellige elementer på tallerkenen godt sammen - akkompagneret af en klassisk agurkesalat, lækre rabarber og en smagfuld skysauce. Ikke at forglemme deres crumble, som var prikken over i’et i retten. Til retten var der også virkelig godt brød med en lækker ramsløgs-mayo til.

Desserten fulgte trop med resten af maden og var en skøn kombination af syrligt, cremet og knasende. Hos Skovmøllen er der ikke nogen slinger i valsen. Til deres priser kan man få et dejligt måltid mad med hjem uden at føle, at pengepungen har været på restaurant.

 • skovmollen.dk/
 • Kylling Danois, bagt focaccia-brød, rabarber trifli
 • 265 kroner (for to personer)
 • 5 stjerner

Pondus *****

Ingen kan forlange kunst på tallerkenen for 135 kroner, og hos Pondus får du et virkelig godt måltid.

Solidt landkøkken i Michelin-afstikker

Pondus på Åboulevarden hører under den midlertidigt lukkede Michelinrestaurant Substans. Klassisk snarere end eksperimenterende er temaet hos Pondus, og under coronakrisen byder restauranten på en daglig, skiftende ret til 135 kroner, som kan afhentes om eftermiddagen og opvarmes hjemme ved komfuret eller i ovnen.

Da vi var forbi, bød køkkenet på ”hønsefrikassé med syltede svampe, fennikel og gemte tomater” – en kærkommen takeaway-variant, for hvornår får man selv stablet en frikassé på benene?

Maden er pakket hensigtsmæssigt ind i bakker, som ikke kan gå i ovnen, men som er bekvem i transport og nem at arbejde videre med ved køkkenbordet. Kartofler og grøntsager røg i ovnen et kvarter, frikasséen i kasserolle i fem minutter, og så var der klassisk, gedigen landkøkken på tallerkenen suppleret med Pondus’ solide surdejsbrød og en blandet salat med masser af sprøde elementer, men til gengæld uden dressing.

Frikasséen var førsteklasses – kyllingestykkerne var tilberedt perfekt, så saft og smag forblev intakt, mængden fuld tilstrækkelig til to pænt sultne voksne.

Vi kunne have suppleret med dessert til 55 kroner, men den sprang vi over. Ingen kan forlange kunst på tallerkenen for 135 kroner, men Pondus leverer solidt og gedigent, og med ny ret hver aften, kunne man hurtigt blive forfalden til oplevelsen.

Hærværk *****

Fisk, shish-kebab og rødgrød med fløde var ugens menu, da vi anmeldte Hærværk.

Unik takeaway-mulighed på Frederiks Allé

Den aktuelle nedlukning af restaurantionsverdenen giver nogle unikke muligheder. Som at få takeaway fra steder, der normalt holder sig fra det.

Et af de steder er Restaurant Hærværk på Frederiks Allé, som normalt er en fremragende restaurant, der både er kendt for sin bæredygtige tankegang, og som også har en Bib Gourmand i Michelin-guiden. Deres takeaway er også fremragende, viser det sig.

Vi bestilte to gange tre-retters menu i deres varm-selv-kategori. Til 215 kroner er det ikke byens billigste takeaway, men det er klart blandt det bedste, og en mulighed man ikke må snyde sig selv for, så længe den er til stede.

Deres menu skifter hver uge eller efter, hvilke råvarer, der er klar hos deres lokale madpushere, og vi startede dette måltid med en forret af helleflynder med sprød vaffel. Hele tallerknen bugnede af lækre råvarer, som Hærværk er kendt for, og balancen mellem salt og syre og mellem cremet og knasende var glimrende.

En omgang shish kebab med kartofler og rodfrugter fik 20 minutter i ovnen, og så var der en lækker hovedret på bordet. Kødet var saftigt og dækket af en sød og delikat marinade, som gjorde hovedretten til et fuldendt måltid, hvor vi endda levnede en smule.

Til sidst fik vi en rødgrød med fløde, der var så frisk og lækker, at tallerkenen blev slikket ren. Et godt punktum for en flot omgang.

Skal man have god takeaway til en rimelig pris, hvor man ved, at råvarerne er lokale og af øverste klasse, så skal man bestille hos Hærværk. De får fem funklende stjerner og en stor anbefaling for deres tre-retters menu.

Dauphine *****

Det kan klart anbefales, at man mens muligheden byder sig, går efter at få Dauphines lækkerier hjem i køkkenet.

Få Dauphine hjem i køkkenet

Et af byens ældste gourmet-restauranter er Dauphine i Frederiksgade. Den ”gamle” restaurant har altid holdt et meget højt niveau, men vi var lidt i tvivl om, hvorvidt den fine franske mad kunne tåle transformationen fra gourmet til takeaway, uden at kvaliteten gik fløjten. Men lad det være sagt med det samme. Den kan den så absolut.

Til en pris af 350 kroner for fire retter er det i den dyre ende, men kvaliteten er høj, så det er alle pengene værd. Man kunne frygte, at kompleksiteten ville være stor, men det er ikke tilfældet. Maden er overskuelig, let tilgængelig og tager ikke ret lang tid at anrette.

Første ret var rejer, peberrod og agurk. En frisk og velsmagende forret, hvor alle tre komponenter fik plads uden at nogen løb med opmærksomheden.

Anden ret var aftenens højdepunkt. Et velsmagende og saftigt stykke kuller, der blev anrettet med kål og ikke mindst brunet smør tilsmagt med vadouvan, som er en mild indisk krydderiblanding. Velsmag i massevis.

Hovedretten var okse, der sammen med jordskokker, pommesanne og en lækker sauce skabte en kraftfuld og meget lækker ret.

Desserten fejlede bestemt heller ikke noget, selv om det var aftenens mindst overbevisende præstation. Kombinationen af chokolademousse og solbær går man sjældent fejl af. Til gengæld var den lille medfølgende pastacie-kage tør og en smule kedelig i smagen.

Det kunne dog ikke fjerne indtrykket af et glimrende måltid. Og så længe man ikke kan få lov at besøge restauranten i Frederiksgade kan det klart anbefales, at man i stedet går efter at få Dauphines lækkerier hjem i køkkenet.

 • www.dauphine.dk/
 • Rejer, kuller, okse, chokolade
 • 700 kroner (for to personer)
 • 5 stjerner

La Trattoria ******

La Trattoria er en af byens bedst gemte hemmeligheder.

Førsteklasses sandwich og pizza på Frederiks Allé

En af Frederiksbjergs bedst gemte hemmeligheder er La Trattoria for enden af Frederiks Allé. Her har de indviede i årevis kunnet nyde enkle pizzaer og pastaretter til små penge tilberedt på ægte italiensk. Men det er som takeaway-sted La Trattoria for alvor kalder på opmærksomhed – ja, i en corona-tid er der jo nærmest tale om sirenesang. For husets sandwich sortiment står sig i både kvalitet- og prissammenligning med, hvad byen ellers byder på. Så rigeligt. Sortimentet tæller 14 varianter, og den bedste er også i billigste kategori – 55 kroner. Vitello tonnato er en skamridt kliché, når den er værst, men på Trattoria er det en gastronomisk fuldtræffer: Stor, sprød fuldkorns-sandwich med saftig krumme, generøse skiver perfekt tilberedt kalvekød og ditto tunsauce garneret med rucola. Den kan ikke laves meget bedre.

Med en håndfuld state of the art pizzaleverandører om hjørnet i Jægergårdsgade, befinder Trattoria sig i genrens måske mest koncentrerede minefelt. Det forhindrer ikke huset i at levere pizza i kvalitet, som tåler sammenligning med konkurrenterne. En hel del billigere, vel at mærke. Vi testede en Vegetariana (70 kroner), solidt håndværk, det er ikke nemt at få en pizza til at holde balancen horisontalt efter et kvarter i transport, men fyldet af mozzarella, aubergine, rødløg, svampe, artiskokker, peberfrugt, squash var doseret perfekt. Italiensk på første klasse – til bundpriser, hvad kan man næsten forlange mere?

 • latrattoria.dk/
 • Vegetariana pizza, vitello tonnato-sandwich
 • 130 kroner (for pizza og sandwich)
 • 6 stjerner

Møller og Damgaard Gastro ******

Møller og Damgaard Gastro laver fremragende takeaway, og deres påskeæg var både lækkert og godt tænkt.

Takeaway på gourmetniveau

Når man hører, at den ene ejer af Møller og Damgaard Gastro har en fortid som souschef på Michelin-restauranten Frederikshøj, kan det måske ikke overraske, at restaurantens takeaway holder et særdeles højt niveau. Men at det samtidig er så let at lave, at selv den mest køkken-fjendske mand, kan finde ud at kreere retterne, vil nok overraske de fleste. Men det er fakta.

Alle tre retter var lette at ”sammensætte” og det tog ikke mange minutter, før der var lækkerier af allerhøjeste niveau på tallerkenerne.

Prisen på 295 kroner per mand er naturligvis i den høje ende for tre retter, men hvis man har noget at fejre og ønsker det absolut bedste, er der ikke meget at betænke sig på. Møller og Damgaard Gastro er fremragende mad på alle niveauer.

Første ret var ristet torsk, der blev anrettet på en bund af avokado-puré, lidt salat, jordskokker og ikke mindst en særdeles lækker nødde-vinaigrette. Fantastisk lækker forret.

Hovedretten var oksemørbrad svøbt i souffle-fars med masser af kørvel samt gulerod i forskellige teksturer, trøffel-krebinet og en indkogt svampesauce. Igen en suveræn ret. Kødet var tilberedt perfekt og mørt som smør og kombinationen af gulerod, trøffel og sauce var lige i øjet.

Portionerne er meget store, men efter en lille pause var der heldigvis plads til desserten, som var ”påskeæg”. En visuel og smagsmæssig flot afslutning på måltidet. Et stort chokoladeæg, der indeholdt chokolademousse og en ”blomme” af passionspuré. Rundt om ægget var chokolade-crunch og en kold passions-sauce. Skøn kombination af den søde chokolade og friske/syrlige passion.

Alt i alt svært at forestille sig, at det kan gøres meget bedre. Menuen skifter hver uge, men du skal være ude i god tid. I de seneste to uger har der været udsolgt.

 • md-gastro.dk/
 • Ristet torsk, Oksemørbrad, “påskeæg”
 • 490 kroner (for to personer)
 • 6 stjerner

Moment ******

Moment i Rønde serverede så tæt på perfektion, som man kan komme, i deres nye sats med at lave takeaway.

Sublimt måltid!

Fra udpakning til indtagelse af sidste mundfuld, er det ordet perfektion, der bliver ved med at poppe op. Tænk sig, at takeaway-mad kan være så godt. Tænk sig, at det er muligt at få en decideret gourmet-oplevelse, selvom man henter sin mad i plasticbakker en halv times kørsel ud på Djursland og selv skal stå for dele af anretningen.

Der fulgte en længere skriftlig vejledning med måltidet, og snart sad vi med en smuk servering foran os. Et fint tilberedt æg var flankeret af lækre, sprøde urter og nogle suveræne flager fermenteret selleri. Brødet var glimrende og kaldte på at blive dyppet i lækkert, brunet smør og en god ramsløg-olie. Samlet set en anretning med mange smagsnuancer, stor fylde og en ret vild intensitet. Kompleksiteten gik igen i hovedretten, som vi kunne indtage efter at have varmet sauce og den cremede kartoffel. En solid salat med diverse kål, gulerod og forårsløg sørgede sammen med syltede løg og svampe for at retten ikke blev for fed. Saucen var himmelsk. Jeg så min hustru slikke gryden i køkkenet efter vort måltid. Hvis mad kan give en varm krammer, er det sådan en ret som den her, der kan.

Ostene – en vesterhavsost og en Blå Grube – var gedigne stykker og fik selskab af imponerende puré af stikkelsbær og en krydret æbleketchup. Desserten sad ligeledes helt i skabet, hvor især en vidunderlig konditorcreme imponerede. Den medfølgende fermenterede jordbærdrik var læskende lækker. Som en mundfuld dansk sommer hældt på glas. De to andre drikke – en småvild orangevin og en mere fyrig rødvin – var ligeledes glimrende følgesvende til maden. Kort sagt: et sublimt måltid. Tænk sig, at coronakrisen kan kaste den slags oplevelser af sig.

 • www.restaurantmoment.dk/
 • Æg med røg, surdejsbrød, cremet kartoffel, rabarbertrifli med makroner
 • 1225 kroner inklusiv vinmenu (for to personer)
 • 6 stjerner
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

Børn har brug for leg og bevægelse, men: Er iPads blevet pædagogens nye kollega?

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce