Annonce
Østjylland

Stjær Skole skal styre byens idrætshal

John Haarup Laursen (DF) forklarede, at udvalget hidtil nødig har set, at kommunale idrætshaller blev gjort til skolehaller. I Stjær er det anderledes. Arkivfoto

Politikere i byrådet har store forventninger til forsøg.

Annonce

STJÆR: Stjær Skole får lov til i en testperiode på to år fra 1. august at overtage driften af byens hal som led i en vision om at skabe et 'kulturkraftværk', der er udviklet og besluttet i et samarbejde mellem skolen, borgerforeningen og Stjær Boldklub.

Byrådet har sagt ja til forsøget, der fra ansøgernes side oprindelig var ønsket skulle løbe over tre år.

Det er desuden besluttet, at klubhuset indgår i forsøget, og at projektet skal evalueres sidst i perioden for at høste erfaringer og overveje projektets bæredygtighed i forhold til andre haller i kommunen.

Under normale vilkår ville hallen miste 250.000 kr. ved at skifte fra at være en klassisk kommunal hal til at blive en skolehal, men byrådet har vedtaget, at Stjær Skole får det fulde beløb for at kunne afprøve ideerne i det samlede projekt, der er døbt Kulturkraftværket.

"Stjær følte sig engang i den tidligere kommune langt væk fra Galten. I dag ligger byen ikke i udkanten, men lige midt i den nye kommune, og Stjær er i dag en moderne landsby."

Karen Lindemann (S), byrådsmedlem, udtalelse på sidste byrådsmøde.
Annonce

Øget lokal indflydelse

Med skolens overtagelse af hallen er det planen at øge det lokale demokrati, skabe øget ansvar og udnyttelse af hallen. Samt skabe en bedre økonomi og drift, blandt andet ved at sammenlægge skolens og hallens tekniske personale.

- Stjær har indset, at der skal nytænkes for at understøtte lokalsamfundet. Måske kan erfaringerne vise sig at kunne bruges andre steder, sagde Tage Nielsen (R), formand for Kultur- og Sundhedsudvalget, da byrådet diskuterede sagen.

Annonce

At gå den anden vej

John Haarup Laursen (DF), der selv bor i Stjær, sagde, at han også ser frem til, at muligheden for at etablere en landsbyordning omkring skolen og fritidstilbudene skal undersøges i starten af 2018 efter, at byrådet har sat penge af til det.

Han sagde også, at holdningen hidtil har været den, at Kultur- og Sundhedsudvalget nødig ville gøre idrætshaller til skolehaller.

- Det skyldes forskelle i det daglige tilsyn og i åbningstiderne, når en skole for eksempel holder sommerferie. Men i Stjær skal vi nok vise, at vi kan drive en skolehal, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce