Annonce
Aarhus

Sundhedshus deler viden

Osteopat Tommy Hedelund (th) er rykket ind i Sundhedshuset, som ejendomsudvikler Steen Mengel (tv) står bag. I huset er forskellige slags behandlere. Familielæger som Erik Høgh (i midten) holder også til i huset.

Læger, fysioterapeuter og andre behandlere er fylder etagerne i et nyt Sundhedshus i Aarhus, hvor fagfolkene kan udveksle viden og erfaringer

Idéen til det nye sundhedshus i Aarhus opstod på en gåtur. Steen Mengel, som ejer Sundhedshuset, havde været til en konsultation hos familiens læge med sin datter. Næste stop var hos en specialist, en øre-næse-halslæge. Et andet sted i byen.

Annonce

»Vi havde bruge for en ekspert på området. Derfor blev vi sendt videre i systemet. Men det var bøvlet, at skulle rundt flere steder i byen. Hvorfor samler man ikke fagfolk med kompetencer fra forskellige områder under ét? Det var den idé, som opstod i mit hoved den dag,« fortæller Steen Mengel, som har ført sit nye projekt ud i livet.

Sundhedshuset en realitet og de fleste lejemål er udlejet i huset, der ligger centralt i Aarhus overfor rådhuset.

»Da jeg snakkede med Erik (Høgh red.), en af mine kammerater, om min oplevelse med at rende rundt i byen, for at finde den rette behandling, foreslog han, at jeg selv kunne gøre noget ved det. Lav et hus hvor der er flere slags læger og behandlere. Du kan da bare købe HK´s gamle hus og indrette det,« fortæller Steen Mengel.

»Det kan jeg godt huske. På en måde fangede bordet for mig. Derfor blev jeg også næsten nødt til at flytte min praksis ind her,« indskyder familielæge Erik Høgh.

Nu er familielægen her i Sundhedshuset - sammen med seks andre praktiserende læger.

Udover praktiserende læger holder speciallæger og andre behandlere til i huset. På 5. sal, med den skønneste udsigt over Rådhuspaken, har osteopat Tommy Hedelund sin klinik. Osteopati er nyt for mange almindelige mennesker, men for professionelle fagfolk som læger er osteopati også en ukendt behandlingsform. Derfor har Tommy Hedelund været på rundtur i huset for at fortælle om den måde, som han behandler sine klienter på.

»Jeg kendte ikke meget til osteopati i forvejen. Men efter at Tommy (Hedelund red.) har fortalt om, hvordan kan kan behandle skader som piskesmæld, migræne og tennisalbuer, er jeg blevet opmærksom på de muligheder for behandling,« siger Erik Høgh.

Osteopati handler om manuel behandling, hvor man benytter manipulation ved at trykke og strække, for at genskabe kroppens korrekte funktioner. Behandlingen foregår i de områder i kroppen som er overbelastede, men osteopati handler også om resten af kroppen.

»Vores krop er en biologisk helhed. Hvad der sker i en del af kroppen giver genlyd i resten af kroppen. Det har vi fokus på,« fortæller Tommy Hedelund, som udover at være osteopat, er uddannet fysioterapeut.

På klinikken i toppen af bygningen har han to andre ansatte som begge er fysioterapeuter og kommende osteopater. Udover at tilbyde osteopati og traditionel fysioterapi giver klinikken akupunktur som supplement til anden behandling.

»Vi har gode erfaringer med at behandle sportsskader og kan ofte hjælpe folk, som lider af kroniske hovedpine, af med smerterne. Problemer efter nakkesmæld kan vi behandle i 70% af tilfældene,« forklarer Tommy Hedelund.

I de fleste tilfælde har folk en aftale om et bestemt tid for en behandling. På den måde forventer Erik Høgh eller Tommy Hedelund ikke, at man kan smutte forbi med det samme, for at få en behandling, som en fagmand har anbefalet et andet sted i huset.

»Men det er nemt at gå forbi en sekretær og få en tid. Med en henvisning i hånden. I akutte tilfælde vil man ofte komme til med det samme,« forventer Erik Høgh.

Husets kantine ligger øverst i huset. En lyst lokale med designermøbler, skrå lofter og store vinduer med udsigt over det vestlige Aarhus. Her skal de ansatte gerne have lyst til at tilbringe deres pauser.

»Vi har gjort meget ud af at lave et dejligt rum her. Jeg håber alle dem som arbejder i huset har lyst til at komme her. Det skulle gerne blive et sted hvor man snakker på kryds og tværs og udveksler erfaringer, så man kan trække på hinandens viden,« forventer Steen Mengel.

Det har Erik Høgh høje forventninger til:

»Huset er stadig nyt. Vi kender ikke hinanden så godt endnu. Men styrken i huset er, at vi kan snakke med hinanden her. I kantinen kan vi få føling med hvad hinanden laver. Det kommer efterhånden.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce