Annonce
Østjylland

Sygeplejerske-konflikten vil have effekt lang tid efter, at den er sluttet - for så skal de strejkende have ferie

Sygeplejerskerne strejker for at få bugt med et lønefterslæb, de mener at have haft siden tjenestemandsreformen fra 1969. Og det rammer mange patienter. Foto: Katrine Becher Damkjær
I Randers er 207 operationer blevet udskudt de første to uger af sygeplejerskernes strejke. Men selv når konflikten slutter, vil der gå en rum tid, før operationerne kan gennemføres. De strejkende sygeplejersker må nemlig ikke holde ferie, hvorfor ferien også udskydes.

Randers: Den landsdækkende sygeplejerske-strejke begynder nu for alvor at kunne mærkes blandt sygehusenes patienter - også i Randers. I løbet af ugerne 25 og 26 fik således 393 patienter udskudt aftaler om ambulant behandling på de to berørte afdelinger, mens 207 operationer ligeledes blev udsat på ubestemt tid.

For hele Region Midtjylland er de tilsvarende tal 2676 udskudte ambulante kontakter og 1334 udskudte kirurgiske indgreb.

På Regionshospitalet Randers er det Dagkirurgisk Afdeling, Ortopædkirurgisk Klinik samt Røntgen og Skanning, der er ramt af strejke, og meget tyder på, at det kan have lange udsigter, før de patienter, som skulle have været opereret eller behandlet, kan få en ny tid.

Annonce

Løsning ligge ikke lige for

Det skyldes dels, at en løsning på konflikten ikke synes at ligge lige om hjørnet, tværtimod har formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen fredag meldt ud, at strejken måske vil blive udvidet til at omfatte flere områder.

Og selv efter at konflikten er blevet bragt til afslutning, enten fordi regeringen har grebet ind, eller parterne er blevet enige, vil der længe være stærk nedsat kapacitet på de berørte afdelinger.

- Vi, der strejker, må jo ikke holde ferie, så længe konflikten varer. Derfor vil der være en stor feriepukkel, som skal afvikles, når arbejdet genoptages, siger fællestillidsrespræsentant på Regionshospitalet Randers Tina Stenholt Kristensen.

Hun forudser, som tingene tegner sig i øjeblikket, at vi skal et stykke ind i 2022, før alle udskudte behandlinger og operationer vil være indhentet.


Vi, der strejker, må jo ikke holde ferie, så længe konflikten varer. Derfor vil der være en stor feriepukkel, som skal afvikles, når arbejdet genoptages.

Tina Stenholt Kristensen, fælles tillidsrepræsentant


Den vurdering deler hun med hospitalsdirektør Jonas Dahl:

- Der er ingen tvivl om, at vi vil stå med en stor pukkel af ferie, der skal afvikles fra den dag, konflikten slutter, siger han og fortsætter:

- I de store sommerferieuger i juli har vi traditionelt ikke så mange planlagte operationer, dels fordi personalet jo også holder ferie, men også fordi mange ortopædkirugiske patienter foretrækker at vente med at blive opereret til sommerferien er overstået.

Annonce

Yoga på Tronholmen

- Derfor har vi typisk rigtig mange fra midt i august, hvorfor mængden af udskudte operationer formentlig vil vokse betydeligt til den tid, hvis ikke konflikten er slut. Og dertil kommer altså den feriepukkel, som vil følge, siger Jonas Dahl.

Udover at kunne mærkes hos patienter på de berørte afdelinger vil strejken også jævnligt - mens den står på - være synlig på gader og pladser i Randers. Eksempelvis på tirsdag formiddag, hvor de strejkende sygeplejersker og deres støtter samles på Tronholmen, hvor de under overskriften "Vi strækker os langt" vil dyrke yoga fra klokken 10.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Østjylland

Hvidberg-uge har allerede blæst Mester Jacob helt omkuld: - Folk kommer kørende fra Randers, Silkeborg og Aarhus for at smage barndommens kager

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce