Annonce
Kultur

Thomas Helmig advarer fans om falsk koncert: 'Pas på … det er ren svindel'

Thomas Helmig Aarhus Festuge Foto: Jens Thaysen
Thomas Helmigs stadion-koncert i Ceres Park 11. juni er - som de fleste nok ved - udsat til næste sommer på grund af corona-epidemien. Alligevel eksisterer der en Facebook-begivenhed til koncerten denne sommer. Men lad være med at reagere på 'begivenheden', den er falsk. Den århusanske sanger advarer nu sine fans mod svindelnummeret.

AARHUS: Der var lagt op til et brag af en koncert, når Thomas Helmig denne sommer efter planen skulle have optrådt i en tætpakket Ceres Park.

Corona-epidemien har dog udsat festen til sommeren 2022, så den eneste mulighed for at høre den århusianske stjernes musik i Ceres Park i 2021 er forud for AGF's hjemmekampe, hvor Helmig over højtaleranlægget altid varmer publikum op til kampen med hittet 'Malaga'.

Men selvom koncerten er udsat eksisterer den som onlinebegivenhed på Facebook. Begivenheden er oprettet på en Facebook-side fra nogle, der kalder sig 'Denmark Live Concert'. I skrivende stund har cirka 1.300 personer meldt deres deltagelse i arrangementet, mens yderligere 5.700 har oplyst, at de er interesserede.

Annonce

Klik ikke på opslaget

Men eftersom koncerten er udsat til næste sommer, er der naturligvis ingen, der kommer til at opleve en onlinekoncert med Thomas Helmig 11. juni i år. Begivenheden er falsk, hvilket Helmig nu selv gør sine fans opmærksom på på hans Facebook-side.

"PAS PÅ DISSE SIDER…det er ren svindel", skriver han og fortæller videre at forskellige variantere af den slags Facebook-sider dagligt bliver anmeldt.

"Uden den store effekt, Facebook virker ret ligeglad," skriver Helmig.

Han opfordrer sine fans til at hjælpe med at anmelde dem som svindel når folk støder på dem.

"Hvorom alt er, der er ingen online begivenhed 11. juni. Klik ikke på deres opslag," lyder den klare opfordring fra Thomas Helmig.

Annonce

Ingen forbindelse til 'arrangørerne'

Århus Stiftstidende har forsøgt at komme i kontakt med folkene bag 'Denmark Live Concert'. Vi ville gerne vide, hvorfor der bliver slået falske onlinebegivenheder op og hvem der nyder godt af dem.

Men den mailadresse som bagmændene har opgivet på Facebook-siden eksisteret ikke.

Thomas Helmig onlinekoncerten er ifølge 'Denmark Live Concert' gratis, så hvad får den falske arrangør ud af at oprette den slags?

Når bagmændene åbenbart ikke vil eller har lyst til at svare på spørgsmål, har vi i stedet spurgt social media-strateg Lars Østergaard, der her giver nogle bud på hvad ideen er med de falske begivenheder.

- Når de har opbygget et publikum, så har de muligheder for at eksponere dem for forskellige budskaber. Det kan godt være, at de siger, at de går live på Facebook, og det kan også være, at de gør det, men min tanke er, at de vil dele nogle links inde på det event til en hjemmeside. Den hjemmeside kan jo så indeholde diverse værktøjer som for eksempel et forsøg på at hacke eller phishe og på den måde få noget information ud af folk, lyder hans bud på, hvad der ligger bag den falske begivenhed.

Der kan også være tale om et mere direkte forsøg på svindel, forklarer Lars Østergaard.

- Det kan jo være, at de stiller en købsside op, hvor man skal købe adgang for at købe koncerten.

En tredje mulighed for at lave penge på den slags falske begivenheder er at lokke folk ind på en hjemmeside oprettet af den falske arrangør.

- Lige snart du har et publikum til din hjemmeside og kan få dem til at klikke ind på hjemmesiden, har du mulighed for at tjene penge på klikkene. Det kan så være mere eller mindre legitimt, siger Lars Østergaard.

Annonce

Mange falske events

Han fortæller videre, at der findes rigtig mange falske events, hvor man prøver at få folk til at klikke ind på nogle andre ting. Ikke bare som i Helmigs tilfælde med koncerter, men også omkring for eksempel store løbebegivenheder.

'Denmark Live Concert' har bare 186 følgere på sin Facebook-side, mens der som sagt er omkring 7.000, der trykket deltager eller interesseret til Helmig onlinebegivenheden, hvilket i sig selv virker suspekt.

Den store forskel tyder vel på, at folk selv tror, at det er Thomas Helmig selv, der står bag den her begivenhed?

- Helt bestemt. Når jeg tilmelder mig en Facebook-event, så vil mange af mine Facebook-venner, at jeg har tilmeldt mig. De ser som udgangspunkt et coverbillede, en titel og en dato. Det kan være svært for en enkelte Facebook-bruger at gå ind og verificere om begivenheden er korrekt. Så de trykker måske deltager eller interesseret på den event og på den måde spredes begivenheden sig i deres netværk, og så går det stærkt.

Kun tiden kan vise, hvad svindelnummeret går ud på, men 'deltagerne' og de 'interesserede' bliver helt sikkert skuffede, hvis de forventer at se Thomas Helmig i en online-begivenhed fredag 11. juni 2021. Så mon ikke det klogeste er, at gå ind og fjerne sig fra begivenheden, og så i stedet møde op på Ceres Park næste sommer, når Thomas Helmig for første gang giver stadionkoncert i Ceres Park.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Annonce