Annonce
AGF

Tidligere guldtræner i AGF skal udvikle talenter i Ghana

Fatah Abdirahman. Foto: AGF
Fatah Abdirahman, der i 2018 stod i spidsen for AGFs danske mestre i U17-Ligaen og tidligere på året stoppede som teknisk chef i klubben, har skrevet kontrakt med Right to Dream-akademiet i Ghana.

FODBOLD: Tilbage i april måned blev Fatah Abdirahman forfremmet til teknisk chef i AGF. En rolle, der indebar ansvar for transition af unge talenter op til førsteholdstruppen og scouting af spillere.

Få måneder efter stoppede den tidligere U19-cheftræner så i jobbet, men nu er der kommet nye udfordringer til den talentfulde træner, der i 2018 vandt DM-guld med AGFs U17-hold og også har en fortid i FC Midtjylland.

Og det er det store udland, der venter.

Annonce

Fra 1. januar tiltræder århusianeren i en stilling som Head of Coaching på Right to Dream-fodboldakademiet i Ghana. Et velrenommeret akademi, der har direkte tråde til FC Nordsjælland - og er styret af FCN-ejerne Mansour Group.

Fatah Abdirahman har skrevet under på en tre-årig kontrakt, og bliver i Accra ansvarlig for udviklingen af akademiets største talenter over 15 år samt trænerne på stedet.

- Det er en kæmpe mulighed for mig. Jeg har længe savnet at være med på træningsbanen, det kommer jeg til her, og da FCN og Right to Dream kom på banen med det her tilbud, var jeg slet ikke i tvivl. Det er det rigtige skridt for mig både sportsligt og menneskeligt, lyder det fra Abdirahman.

- Jeg har aldrig haft problemer med at være uden for min komfortzone, men jeg kan mærke, at jeg er i gode hænder i den organisation, jeg kommer til at være en del af - og hele rekrutteringsprocessen har været yderst professionel og grundig. Jeg glæder mig, siger han til Århus Stiftstidende.

Det er en kæmpe mulighed for mig. Jeg har længe savnet at være med på træningsbanen, det kommer jeg til her, og da FCN og Right to Dream kom på banen med det her tilbud, var jeg slet ikke i tvivl. Det er det rigtige skridt for mig både sportsligt og menneskeligt

Tidligere markante Superliga-profiler som Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana er kommet via Right to Dream-akademiet i Ghana, mange andre er også gået den vej, og det er planen, at flere og endnu større talenter skal udklækkes i fremtiden.

Med den egyptiske Mansour-gruppes investeringer i stedet, og et nyt akademi i Egypten, bliver der skruet op for blusset og ambitionerne.

- Det er målet, at vi skal blive endnu skarpere på at udvikle spillere med høj kvalitet. Det er et stort ansvar, men jeg føler mig rustet til at prøve mig selv af i et af de mest respekterede akademier i verden. Jeg har som alle andre trænere en drøm om at blive cheftræner en dag, men lige nu er det her det rigtige for mig, siger den 30-årige ex-AGFer., der holder nytår i Danmark, men derefter drager til Ghana for at komme på plads og starte i jobbet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce