Annonce
Sport

Tidligere Superliga-profil bliver assistent på Riisvangen

Martin Mikkelsen skal i den kommende sæson fungerer som spillende assistenttræner for Aarhus Fremad. Her ses han i kamp med AGFs Casper Højer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Martin Mikkelsen skal i de næste to sæsoner være spillende assistenttræner for Aarhus Fremad.

Fodbold: Aarhus Fremad skifter ud på sidelinjen til den kommende sæson. Det nuværende tophold i 2. division har lavet en aftale med den tidligere Superliga-profil Martin Mikkelsen, der fra næste sæson og to år frem skal være spillende assistenttræner på Riisvangen.

- Martin er utroligt autentisk som person. Han tør udfordre og giver meget af sig selv inde på banen. Han er et meget dedikeret menneske, som godt kan lide at grave dybere og kigge nærmere på trænertyper som Marcelo Bielsa og Maurizio Sarri og deres måde at gøre tingene på, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, der kender sin kommende sparringspartner fra hans tid i Fredericia.

Muligheden for at tilknytte Martin Mikkelsen opstod, da Aarhus Fremads nuværende assistent Rune Dall meddelte, at han ville stoppe til sommer. Herefter startede de første samtaler til det, der nu har udmøntet sig i en toårig aftale mellem parterne.

Annonce

Fakta

Martin Mikkelsen

Født: 29/4 1986

Højde: 182 centimeter

Klub: FC Fredericia

Tidligere klubber: AGF og Hobro

  • Har spillet 116 kampe i Superligaen og scoret tre mål
  • Skal i den kommende sæson være spillende assistenttræner i Aarhus Fremad

- Martin er en type, der tør stille spørgsmål og komme med kompetent modspil. Det har jeg haft med Rune Dall og det ville jeg gerne bibeholde og derfor var det nærliggende at høre Martin om han var interesseret, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Træner i maven

Ifølge Martin Mikkelsen har han altid gået med en træner i maven.

- Jeg har altid blandet mig og forsøgt at ændre på nogle af øvelserne. I de senere år har jeg forsøgt at hjælpe andre spillere i deres udvikling og forsøgt at komme med input til dem og holdet. Jeg må bare sige, at jeg er fodboldnørd og derfor er chancen i Aarhus Fremad også den perfekte mulighed for mig. Jeg kender Morten fra min tid i Fredericia, hvor jeg spillede inden jeg tog til Hobro, og igen i efteråret 2019, hvor jeg vendte tilbage til klubben, siger Martin Mikkelsen, der er en fast del af holdet i FC Fredericia, som lige nu ligger nummer tre i 1. division.


Jeg må bare sige, at jeg er fodboldnørd og derfor er chancen i Aarhus Fremad også den perfekte mulighed for mig.

Martin Mikkelsen


- Morten er en meget dedikeret fagmand, så jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at komme i lære som træner, siger Martin Mikkelsen og understreger, at begejstringen for selv at være på banen er større end længe.

- Jeg har aldrig haft større lyst til at spille fodbold. Jeg føler mig virkelig klar til at gå ind og hjælpe holdet både på og udenfor banen. Samtidig bliver det fedt kun at have 500 meter til træning i stedet for at skulle køre en time, som jeg har gjort de seneste 12 år, siger den kommende assistent.

Annonce

Magiske Riisvangen

I sin tid som fodboldspiller har han ofte været på Riisvangen for at se fodbold, men det er først nu, at han selv får mulighed for repræsentere klubben.

- Jeg har altid haft en ide om, at jeg skulle prøve at spille i Fremad. Der er noget helt specielt ved det stadion. Der er noget magisk over det, siger Martin Mikkelsen.

Martin Mikkelsen har i den seneste tid arbejdet som kommentator og klummeskribent for TV2 Sport i forbindelse med italiensk fodbold. Et arbejde, han fortsat vil lave ved siden af sit kommende trænerjob.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce