Annonce
Østjylland

Tillidsmand fritstillet og lønnedgang i udsigterne: Ansatte nedlægger arbejdet på Hamlet Protein

Hamlet Protein kendes af mange for den høje skorsten, der skyder op fra det sydvestlige Horsens, hvor virksomheden holder til. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er et bissetrick, når man vælger at fritstille en tillidsmand og efterfølgende fjerner de lokalaftaler, han havde kæmpet for at bevare, siger lokalformand for Dansk Metal, efter 12 ansatte på Hamlet Protein har valgt at nedlægge arbejdet.

Horsens: En fritstillet tillidsmand og efterfølgende opsigelser af lokalaftaler med dertilhørende lønnedgang var mere, end 12 ansatte på Hamlet Protein på Saturnvej i Horsens ville være med til.

Onsdag klokken 18 valgte de 12 ansatte, der arbejder i fodervirksomhedens kontrolrum, at nedlægge arbejdet. Det bekræftes af Henrik Rode Fausing, formand for Dansk Metal Horsens, der er de ansattes fagforening.


Annonce

Jeg synes, det er et bissetrick.

Henrik Rode Fausing, formand for Dansk Metal Horsens


- Begrundelsen er, at man nedskærer, men man tager den mand, der har været der i længst tid, og som er tillidsmand, og fritstiller ham. Man vil bare af med manden. Næste dag opsiger man så de lokalaftaler, der er med de ansatte. Jeg synes, det er et bissetrick, siger Henrik Rode Fausing.

Forhandlinger på vej

Tillidsmanden har ifølge Henrik Rode Fausing kæmpet for at bevare de gode lokalaftaler, der supplerede overenskomsten. Uden lokalaftalerne er lønforholdene dårligere, hvis de ansatte for eksempel skal kaldes på arbejde i weekenderne.

- Hamlet Protein er eget af kapitalfonde, og det er typisk, at de vil have størst muligt udbytte for så få omkostninger som muligt. Nu er lokalaftalerne opsagt, og dem skal vi have forhandlet igennem igen, siger Henrik Rode Fausing.

- De ansatte har allerede valgt en ny tillidsrepræsentant, og de giver ikke op, men vil kæmpe videre. Det er klart, at ledelsen har en forventning om at kunne spare penge, men det må vi så se med forhandlingerne, lyder det fra formanden for den lokale Dansk Metal-afdelingen.

Hamlet Protein er en globalt førende virksomhed, når det kommer til produktion af sojaprotein til specialfoder. Arkivfoto: Morten Pape

Den nu tidligere tillidsmand blev fritstillet fra 31. august. Torsdag klokken 18 holdes der ifølge Henrik Rode Fausing møde om de videre beslutninger.

Folkebladet har været i kontakt med Stig V. Petersen, produktionschef i Hamlet Protein. Han fortæller, at virksomheden ikke ønsker at kommentere på sagen i medierne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce