Annonce
Østjylland

Tillidsmand fritstillet og lønnedgang i udsigterne: Ansatte nedlægger arbejdet på Hamlet Protein

Hamlet Protein kendes af mange for den høje skorsten, der skyder op fra det sydvestlige Horsens, hvor virksomheden holder til. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er et bissetrick, når man vælger at fritstille en tillidsmand og efterfølgende fjerner de lokalaftaler, han havde kæmpet for at bevare, siger lokalformand for Dansk Metal, efter 12 ansatte på Hamlet Protein har valgt at nedlægge arbejdet.
Annonce

Horsens: En fritstillet tillidsmand og efterfølgende opsigelser af lokalaftaler med dertilhørende lønnedgang var mere, end 12 ansatte på Hamlet Protein på Saturnvej i Horsens ville være med til.

Onsdag klokken 18 valgte de 12 ansatte, der arbejder i fodervirksomhedens kontrolrum, at nedlægge arbejdet. Det bekræftes af Henrik Rode Fausing, formand for Dansk Metal Horsens, der er de ansattes fagforening.


Jeg synes, det er et bissetrick.

Henrik Rode Fausing, formand for Dansk Metal Horsens


- Begrundelsen er, at man nedskærer, men man tager den mand, der har været der i længst tid, og som er tillidsmand, og fritstiller ham. Man vil bare af med manden. Næste dag opsiger man så de lokalaftaler, der er med de ansatte. Jeg synes, det er et bissetrick, siger Henrik Rode Fausing.

Annonce

Forhandlinger på vej

Tillidsmanden har ifølge Henrik Rode Fausing kæmpet for at bevare de gode lokalaftaler, der supplerede overenskomsten. Uden lokalaftalerne er lønforholdene dårligere, hvis de ansatte for eksempel skal kaldes på arbejde i weekenderne.

- Hamlet Protein er eget af kapitalfonde, og det er typisk, at de vil have størst muligt udbytte for så få omkostninger som muligt. Nu er lokalaftalerne opsagt, og dem skal vi have forhandlet igennem igen, siger Henrik Rode Fausing.

- De ansatte har allerede valgt en ny tillidsrepræsentant, og de giver ikke op, men vil kæmpe videre. Det er klart, at ledelsen har en forventning om at kunne spare penge, men det må vi så se med forhandlingerne, lyder det fra formanden for den lokale Dansk Metal-afdelingen.

Hamlet Protein er en globalt førende virksomhed, når det kommer til produktion af sojaprotein til specialfoder. Arkivfoto: Morten Pape

Den nu tidligere tillidsmand blev fritstillet fra 31. august. Torsdag klokken 18 holdes der ifølge Henrik Rode Fausing møde om de videre beslutninger.

Folkebladet har været i kontakt med Stig V. Petersen, produktionschef i Hamlet Protein. Han fortæller, at virksomheden ikke ønsker at kommentere på sagen i medierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce