Annonce
Aarhus

To buschauffører fra Aarhus Sporveje smittet med corona

Busserne bliver ekstra rengjort på grund af Corona. Og man må ikke stå tæt på chaufføren, men han kan ikke undgå at røre ved håndtaget, når han skal ud og ind ad bussen. Foto: Jens Thaysen
Inden for en uge er to buschauffører blevet testet positive for corona. Kolleger, der har været tæt på de to opfordres til at lade sig teste - passagererne kan ifølge HR-chefen tage det mere roligt.
Annonce

AARHUS: I weekenden fik en chauffør ved Busselskabet Aarhus Sporveje besked på, at han var testet positiv for Covid-19. Han er formodentligt smittet af sin samlever. Han blev taget af bussen, hvor han var på arbejde onsdag i sidste uge.

- Chaufføren blev kaldt hjem fra en vagt midt i sidste uge, da vedkommende (samleveren, red) blev testet positiv. Han blev taget af bussen øjeblikkeligt, og bussen, en linje 17, har stået isoleret i 72 timer, hvorefter den er blevet gjort ren, inden den blev sat på gaden igen, siger Bjarne Larsen, HR-chef, Busselskabet Aarhus Sporveje.

I weekenden viste det sig desværre, at chaufføren også blev testet positiv.

Annonce

Chauffører opfordres til test

Busselskabets mere end 500 chauffører blev informeret om deres smittede kollega ved et opslag, hvor man kan læse hvem, der er smittet, og hvor og hvornår han var på arbejde, sammen med en opfordring til at blive testet, hvis man har været i nærheden at vedkommende på dagen eller de to forgående dage.

Man opfordres til at bruge mundbind i busserne i myldretiden. Foto: Jens Thaysen

- Mere kan vi ikke gøre. Men jeg synes, vi har været rimelig gode til at spritte af og holde afstand ude på stationerne, så jeg håber ikke, der kommer flere smittede, siger han.

Var han i nærkontakt med passagererne i bussen?

- Når man ser på, hvad sundhedsmyndighederne siger, så skal kontakten vare i mere end 15 minutter, og det skal være inden for en meter. Og der er ikke nogen, der må stå oppe ved chaufføren - og slet ikke i et kvarter. Så der skulle ikke være nogen risiko for passagererne, siger Bjarne Larsen.


Han blev taget af bussen øjeblikkeligt, og bussen, en linje 17, har stået isoleret i 72 timer.

Bjarne Larsen, HR-chef


Der er en skærm i alle busserne, der kan trækkes op mellem chaufføren og passagerener, der er ligeledes blevet monteret håndsprit bag chaufførernes sæder, og busserne bliver generelt ekstra rengjort på grund af corona-pandemien.

- Men chaufførerne rører selvfølgelig ved håndtaget, når han går ud af bussen. Det er den risiko, vi alle løber, siger han.

Annonce

Nultolerance

Chaufføren fra linje 17 er ikke den eneste. En anden buschauffør, på linje 3, blev konstateret smittet 28. juli.

- Vi ved ikke, hvordan han er blevet smittet med corona, siger Bjarne Larsen.

Så han kan være blevet smittet i bussen?

- Vi har enkelte eksempler på passagerer, der hoster voldsomt, men hvis du spørger mig, er det for at provokere, siger HR-chefen.

Der er nultolerance over for den form for opførsel.

- Når jeg taler med chaufførerne, er der stor spredning i, hvordan de tager det. Nogle er meget nervøse, mens andre tager det iskoldt. Vi tager udgangspunkt i, at der skal være plads til alle både chauffører og passagerer. Man sidder ikke og hoster i bussen eller skråler, larmer og spytter, så ryger man ud af bussen, siger han.

To buschauffører ved Busselskabet Aarhus Sporveje er konstateret positive med corona. Foto: Jens Thaysen

Busselskabet Aarhus Sporveje accepterer heller ikke, at medarbejdere møder på arbejde, hvis de hoster, har feber eller føler sig syge.

- Der er folk, der er bekymret for, om de får for meget fravær. Men vi har meldt ud, at sygdom i den her periode bliver betragtet lidt anderledes end for seks måneder siden. Hvis vi bliver ramt af corona, risikerer vi at lægge en station ned, og så er der busser, der ikke kommer på gaden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Aarhus Lufthavn har også planer om en jernbane

Annonce