Annonce
Navne

To journalister hædret for deres artikler om Kongsgården og ældreplejen i Aarhus Kommune

Erik Schmidts Mindelegat går i år til journalisterne Søren Willumsen (til venstre) og Henrik Ask for deres artikelserie i Århus Stiftstidende om vilkårene på plejehjem i Aarhus Kommune. Foto: Flemming Krogh
To journalister på Århus Stiftstidende, Søren Willumsen og Henrik Ask, modtog torsdag Erik Schmidts Mindelegat til deling for artikelserie, der har sat lys på vilkårene i ældreplejen i Aarhus Kommune.

AARHUS: Hvert år på denne tid uddeles Århus Stiftstidendes journalistiske pris, "Erik Schmidts Mindelegat". Således også i år, selv om året på grund af coronapandemien har været aldeles unormalt.

Trods restriktioner, et i perioder nedlukket samfund, hjemmearbejdspladser og online-redaktionsmøder er det alligevel lykkedes Århus Stiftstidendes journalister og fotografer at levere gedigen journalistik ud til borgerne fra redaktionen på Banegårdspladsen i Aarhus.


Annonce

De overhalede sammen TV2 og bredte sagen ud til at omfatte flere plejehjem, og uden det havde vi næppe fået den storvask i kommunen, som nu er i gang.

Citat fra indstillingen


Det ypperste af slagsen blev hædret torsdag eftermiddag med Erik Schmidts Mindelegat, som gik til to journalister - nemlig Henrik Ask og Søren Willumsen - for deres fælles dækning af plejehjemsskandalen i Aarhus Kommune.

Overhalede TV2

De mange artikler, som de to journalister har skrevet om forholdene på Kongsgården og andre plejehjem og ældreplejen generelt, har været både væsentlige, vigtige og ikke mindst debatskabende.

Derfor var de slet ikke til at komme uden om, som journalist Hans Petersen, der er formand for legatkomitéen, sagde i sin overrækkelsestale.

Og som der stod i en af indstillingerne:

"De overhalede sammen TV2 og bredte sagen ud til at omfatte flere plejehjem, og uden det havde vi næppe fået den storvask i kommunen, som nu er i gang."

Ikke mindre end syv af indstillingerne gjaldt Henrik Ask, som ydermere var indstillet for sine artikler generelt om ældre- og sundhedsområdet - og ikke mindst coronaens udfordringer.

Annonce

Penge med prisen

Helt i tråd med coronasituationen foregik overrækkelsen under uvante former, fordi halvdelen af redaktionen for øjeblikket arbejder hjemmefra.

Seancen måtte derfor transmitteres via en mobiltelefon, så der kunne følges med fra diverse hjemmekontorer. Hvilket også gjaldt den ene af legatmodtagerne, Søren Willumsen, der kan bryste sig af, at han modtog legatet for andet år i træk. Sidste år fik han det for sin utrættelige dækning af Aarhus Kommunes ulovlige udlejning af dele af Dokk1.

Mindelegatet er på i alt 30.000 kroner, som skal deles af de to vindere. Det blev uddelt for 37. gang og var som altid sponseret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Erik Schmidts Mindelegat

  • Erik Schmidts Mindelegat er opkaldt efter Århus Stiftstidendes tidligere ejer og ansvarshavende chefredaktør.
  • Legatet er uddelt hvert år uafbrudt siden 1983. Det tildeles én eller flere redaktionelle medarbejdere, der i det forløbne år har vist et bemærkelsesværdigt initiativ til gavn for bladet, eller som ved sin/deres indsats har styrket Århus Stiftstidende som debatskabende forum.
  • Legatet bliver normalt uddelt 3. december, som er Erik Schmidts fødselsdag.
  • Aarhuus Stiftstidendes Fond leverer et betydeligt pengebeløb, som følger med hæderen.
  • Flere medarbejdere har modtaget legatet to eller flere gange.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Navne

It-chef fejrer 25-årsjubilæum i Home

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce