Annonce
Aarhus

Topchef i ældreplejen i Aarhus fratræder før tid: - Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Kongsgården

I slutningen af april blev der skiftet ud i ledelsen af Plejehjemmet Kongsgården i Viby, så sundheds- og omsorgschef Kirstine Markvorsen fra ældreområdets absolutte topledelse rykkede midlertidigt ind på det omstridte plejehjem. Nu har Aarhus Kommune og Kirstine Markvorsen lavet en fratrædelsesaftale, men ifølge parterne har den intet med sagen om plejehjemmet at gøre. Foto: Henning Bagger
Aarhus Kommune og sundheds- og omsorgschef Kirstine Markvorsen har indgået en fratrædelsesaftale. Chefen spillede en af hovedrollerne, da uroen om plejesvigt på Kongsgården var på sit højeste. Både hun og direktøren for ældreområdet afviser, at fratrædelsen hænger sammen med sagen om plejehjemmet i Viby.

AARHUS: En af Aarhus Kommunes helt centrale topledere på ældreområdet fratræder.

Kirstine Markvorsen forlader stillingen som sundheds- og omsorgschef, der er en af de fire topstillinger øverst i den kommunale ældreorganisation.

Kirstine Markvorsen var et af Aarhus Kommunes omdrejningspunkter, da sagen om omsorgssvigt på Plejehjemmet Kongsgården i Viby kom frem i først denne avis og siden TV2.

Annonce

Det gjaldt blandt andet i slutningen af april. Lederen af Kongsgården blev flyttet fra sin post, og i stedet rykkede Kirstine Markvorsen i en periode ud for at sidde på plejehjemmet.

Ifølge Aarhus Kommune forlader Kirstine Markvorsen stillingen af personlige grunde. Det bekræfter Kirstine Markvorsen. Hun forklarer, at afskeden med Aarhus Kommune ikke har sammenhæng med sagen om Kongsgården.

- Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Kongsgården - både ledere, tillidsvalgte og beboerråd. Jeg er meget tilfreds med deres indsats og sammenhold og ser tydeligt, at de også fagligt er på rette vej, understreger hun.

Fratrædelsesaftale på plads

Kirstine Markvorsen har tidligere meddelt, at hun i foråret 2021 ville forlade jobbet som sundheds- og omsorgschef i Sundhed og Omsorg i Aarhus.

Men ifølge en intern informationsskrivelse i Aarhus Kommune gør personlige grunde, at tidspunktet er fremskyndet. I den forbindelse er der indgået en aftale, så Kirstine Markvorsen allerede har forladt sin stilling, og hendes ansættelse udløber ved udgangen af marts næste år.


Kirstine har sammen med den ny forstander og medarbejderne knoklet på at genoprette Kongsgården.

Hosea Dutschke, Aarhus Kommune


Direktør Hosea Dutschke fra Sundhed og Omsorg understreger, at aftalen intet har at gøre med uroen om Kongsgården.

- Tværtimod. Kirstine har sammen med den ny forstander og medarbejderne knoklet på at genoprette Kongsgården, understreger Hosea Dutschke.

I Aarhus Kommunes interne kommunikation om fratrædelsen roser Hosea Dutschke den nu tidligere sundheds- og omsorgschef.

- Kirstine og jeg har arbejdet tættere end tættest sammen gennem de sidste 13 år, og Kirstine har leveret en suveræn indsats som leder for og med Sundhed og Omsorg. Kirstine har gået forrest, inspireret og knoklet utrætteligt igennem, til gavn for ledetrådene, organisationen og borgerne, forklarer direktør Hosea Dutschke, der oplyser, at aftalen om fratrædelse er indgået i god, fælles forståelse.

Annonce

Endnu en fratrædelse

Kirstine Markvorsens fratrædelse er den anden blandt ledere med tilknytning til den såkaldte Else-sag på Kongsgården i Viby.

Mandag 9. oktober fratrådte den hidtidige områdechef i distriktet med Kongsgården, Lene Offersen, sin stilling. Lene Offersen stod i flere omgange frem på plejehjemmets og forvaltningens vegne for at kommentere kritikken af plejehjemmet.

I 13 år har Kirstine Markvorsen været del af ledelsen af ældreområdet i Aarhus Kommune. Hun forklarer, at afskeden med kommunen ikke har sammenhæng med sagen om Kongsgården. Pressefoto

Det skete især efter, at en familie havde ladet TV2 optage med skjult kamera i en lejlighed til en dokumentarudsendelse. Tv-programmet medvirkede til at skabe en heftig og national debat om forholdene i ældreplejen.

I forbindelse med Lene Offersens farvel ville Sundhed og Omsorg ikke uddybe fratrædelsen.

Forvaltningen henviste til, at der er tale om en personalesag.

Annonce

Direktør overtager posten

Den ledige stilling som sundheds- og omsorgschef i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune bliver ikke umiddelbart genbesat.

Det skyldes, at der aktuelt arbejdes med at ændre hele organisationen på ældreområdet i Aarhus. Der er lagt op til, at stillingen som sundheds- og omsorgschef skal sløjfes.

Ældreområdets topledelse

Chefteamet i Aarhus Kommunes område for sundhed og omsorg består af direktøren samt forvaltningscheferne for de tre afdelinger: Sundhed, Økonomi og Strategi & Udvikling.

De seneste år har topledelsen bestået af: Direktør Hosea Dutschke, vicedirektør Thune Korsager, sundheds- og omsorgschef Kirstine Markvorsen og økonomichef Charlotte Storm Gregersen.

Kirstine Markvorsen fratræder nu sin stilling. Samtidig arbejdes der med en organisationsændring, hvor stillingen som sundheds- og omsorgschef forvandles til tre forvaltningschefstillinger - sundhedschef, plejehjemschef og hjemmeplejechef.

Organisationsændringen er endnu ikke vedtaget. Der gennemføres i øjeblikket en høring blandt medarbejderne, og i sidste ende skal forandringer godkendes af Aarhus Byråd.

Derfor overtager direktør Hosea Dutschke indtil videre den overordnede ledelsesopgave for områdecheferne i Sundhed og Omsorg.

I den daglige praksis vil økonomichef Charlotte Storm Gregersen og vicedirektør Thune Korsager varetage praktiske henvendelser fra områdedirektionerne i forhold til spørgsmål om eksempelvis økonomi, drift, HR og andet

I den interne informationsskrivelse peger sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF) på, at Kirstine Markvorsens indsats for Sundhed og Omsorg har været forbilledlig.

- Det er med stort personligt vemod, at jeg siger farvel til Kirstine, fortæller Jette Skive.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stiften borede i OL's kønstest allerede i 1970'erne: Kvinders køn har altid givet problemer i topsport

Alarm 112

Stadig problemer på motorvejen: Lastbilbrand kan påvirke trafikken i flere timer

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

Annonce