Annonce
AGF

Tre kampe i træk fra start til Hvidt: - Jeg nyder tilliden

Benjamin Hvidt (th.) var i haserne på FCN-spillerne onsdag aften på Ceres Park.
Han fik debut i den hvide trøje som 17-årig, men siden har Benjamin Hvidt haft svært ved at bide sig fast. Nu har han startet på banen i tre superligakampe i træk - og det tilskriver han, at han er blevet mere robust rent mentalt.
Annonce

FODBOLD: Tre Superliga-kampe i træk fra start.

Det er bestemt ikke hverdagskost for 20-årige Benjamin Hvidt, men mod AaB, Brøndby og onsdag aften i hjemmekampen mod FC Nordsjælland er der hver gang blevet peget på ungersvenden fra Djursland fra cheftræner David Nielsens side.

- Jeg nyder tilliden lige nu. Så for mig er det rigtig dejligt, at vi spiller så mange kampe, kom det efter 2-1-sejren fra Hvidt, der altså igen var foretrukket til midtbanen fremfor australske Mustafa Amini.

- Jeg gør mit bedste, og synes selv, at jeg er i fin form. Jeg har et godt fysisk overskud, ja, jeg spiller bare til, jeg ikke kan mere, sagde AGFeren. Træt, men glad.

Han erkender, at vejen til mere og fast spilletid har været hård. Hvidt fik sin Superligadebut i AGF-trøjen kort efter sin 17-års fødselsdag mod AaB, og har siden her og der fået minutter, men kontinuiteten har han aldrig ramt.

- Det har været svært rent mentalt. Det er noget andet at spille seniorfodbold, og jeg har haft svært ved det her med at acceptere, at man ikke længere er den bedste hver gang. Der er bare nogle mere rutinerede spillere i en Superliga-trup, der er lidt klogere og hurtigere i tankegangen. Det har taget lidt tid, kom det fra Hvidt, der derfor har haft en mentaltræner tilknyttet.

- Og det har hjulpet mig i den rigtige retning. Så har jeg også bare snakket meget med min mor og far og kæreste. Jeg er blevet meget bedre til at få snakket tingene igennem. Før gik jeg mere med tingene inden i mig selv, og tænkte for meget over tingene, når jeg måske havde haft en dårlig træning. Det gør jeg ikke længere. Jeg er blevet mere sulten, og har lært, at det ikke er farligt at dele sine tanker med folk.

Er der nogle af de andre spillere i truppen, der også har hjulpet dig?

- Ja, Patrick Mortensen og Niklas Backman har hjulpet mig meget. Nicolai Poulsen og Bror Blume har jeg også snakket med. Det er ikke de store dybe snakke, men stille og rolige snakke hjælper også rigtig meget. Det gør også, at jeg er begyndt at føle mig langt mere accepteret og respekteret af de andre. Det er vigtigt som ung spiller, sagde han.

Benjamin Hvidt spillede igen med stor autoritet mod FC Nordsjælland. Nærmest som en garvet rotte.

- Jeg er godt tilfreds. Det var rigtig hårdt, men alle arbejdede for hinanden, og alle var klar. Vi havde masser af energi i både første og anden halvleg. Alle var der, alle tog de der ekstra meter for hinanden.

Hvorfor var det hårdt?

- De er rigtig dygtige til at fordele sig inde på banen, så det var meget fysisk, der skulle løbes meget, og så var det også varmt derinde. Det gjorde det til en virkelig hård kamp. Men en fed kamp, smilede han bredt.

Superliga, 28. runde

AGF – FC Nordsjælland 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Jakob Ankersen (45.), 2-0 Patrick Mortensen (45.), 2-1 Ibrahim Sadiq (90.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Gift Links, 53.), Benjamin Hvidt (Jon Dagur Thorsteinsson, 83.), Bror Blume (Mustafa Amini, 73.), Jakob Ankersen (Kevin Diks, 83.) – Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 83.)

FC Nordsjælland (4-3-3): Peter Vindahl Jenen – Mads Døhr Thychosen (Oliver Marc Rose-Villadsen, 71.), Kian Hansen, Abdul Mumin (Ibrahim Sadiq, 63.), Ivan Mesik – Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen (Joachim Rothmann, 71.), Mohammed Diomande – Mikkel Rygaard (Kamal-Deen Sulemana, 46.), Abu Francis (Tochi Chukwuani, 46.), Mikkel Damsgaard

Advarsler: Nicolai Poulsen, Jakob Ankersen, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen, AGF. Kamal-Deen Sulemana, Tochi Chukwuani, FC Nordsjælland

Dommer: Jakob Sundberg

Tilskuere: 300 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce