Annonce
AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

AGF-direktør Jacob Nielsen (med slips) har den seneste måned sagt farvel til sin sportschef, talentschef og kommercielle chef i AGF. Arkivfoto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jacob Nielsen har i disse dage mulighed for at sætte et halvt ledelseshold forfra, og det kan han se positive ting i, selv om alle tre chefer selv har opsagt deres stilling i Superligaklubben.

FODBOLD: Der kommer en del nye ansigter på ledelsesgangen i AGF i den kommende tid.

Ikke nok med, at sportschef Peter 'PC' Christiansen fredag sagde sit job op, så har to andre ledere i Superligaklubben også sagt op inden for den seneste måned.

Torsdag var det talentchef Allan Frederiksen, der efter et længere tilløb meddelte offentligheden, at han har sagt sin stilling op, mens det i oktober var kommerciel chef Jesper Elkjær, der meddelte, at han skiftede Aarhus og AGF ud med Aalborg og AaB.

Tilfældigt eller en større sammenhæng? Klart det første, mener AGF-direktør Jacob Nielsen.

- Umiddelbart kan jeg ikke se nogen sammenhæng i de tre opsigelser, og det tror jeg heller ikke der er, hvis du spørger dem.

- Allan er måske den bedste exit, jeg har været med til i min tid i AGF. Det har været en meget lang proces hvor vi har haft en åben og ærlig dialog. Og det har givet os tid til at finde ud af, hvad vi skal, og det glæder vi os til snart at præsentere for jer, siger Jacob Nielsen, der understreger, at klubben har fundet en ny talentchef, som den dog ikke ønsker at oplyse navnet på endnu.

Annonce

Et positivt signal

Ifølge Jacob Nielsen skal det ses som noget positivt, at omverdenen har fået øjnene op for hans medarbejdere.

- Jeg sagde i sommer, at succes har mange fædre. Når der er gået 23 år siden klubben senest har opnået noget, så er det klart, så er man attraktiv uanset om du har været en del af en kommerciel succes, sportslig succes eller en talentafdeling, der blomstrer. Jeg tror ikke, at du kan finde et sted i AGF, der ikke blomstrer for tiden.

Så det er virkeligheden en succeshistorie, at de her tre mennesker stopper. Fordi I har gjort det godt?

- Det ville være uværdigt at begynde at rangordne hvem jeg er mest ked af er stoppet. Men det er tre vidt forskellige forløb. Nogle af dem har vi selv været en stor del af i forbindelse med noget omorganisation. Det er sådan, jeg har set det være nødvendigt for AGF hvis vi skal videreudvikle os, og det har betydet, at der har været noget dialog med lederne omkring ansvar og kompetencer og så videre.

Ifølge direktøren er det også en mulighed for at lave nogle ændringer, at der skal ansættes nye folk, og det bliver de nuværende ansatte taget med på råd omkring.

- Jeg har en stab, som jeg gerne vil involvere i den her proces. Dermed ikke sagt at de kommer til at bestemme eller sidde med til jobsamtalen, men jeg føler mig godt rustet til den proces, der kommer, men vil rigtig gerne have de input, jeg kan få, siger Jacob Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce