Annonce
Byudvikling

Trods coronakrise: Her er fem store hotel-drømme i Aarhus, der lever videre

Der er planer om nye hotelbyggerier i Aarhus med tilsammen omkring 1.500 værelser de kommende år. Selv om coronakrisen kradser i hotelbranchen for tiden, er der tiltro til, at gæsterne vender tilbage og bliver flere de kommende år, så der bliver arbejdet videre med hotelprojekter på Aarhus Ø, på Sydhavnen, i Skejby og i Værkmestergade blandt andet.

AARHUS: Før coronakrisen stod hotelprojekterne i kø i Aarhus. Hotelbyggerier med omkring 1.500 nye værelser var lagt til rette i pipelinen for de kommende år.

Og køen er der stadig.

Samlet vil det give en forøgelse af hotelkapaciteten i Aarhus på omkring 50 procent over de kommende fem år.

- I forvejen har der været en stor stigning i hotelkapaciteten i byen de seneste 5-7 år – og efterspørgslen er fulgt med. De to kurver har fulgt hinanden. Forventningen har været, at kurverne også fremadrettet ville følge hinanden, siger VisitAarhus-direktør, Pia Lange Christensen og fortsætter:

- Nu er tingene pludselig vendt på hovedet. Vi ser frem mod helt andre scenarier på den anden side af coronaepidemien. I VisitAarhus arbejder vi på at få gæsterne tilbage i sengene hurtigst muligt og forbereder nye kampagner, der kan være med til at genstarte turismen.

De mere end barske tider for hotelbranchen har ikke alvorligt rokket ved troen på, at der på den anden side af coronaen kommer endnu flere gæster til byen, der skal have en hotelseng at sove i.

Så de store hotelplaner er hverken langt af vejen nederst i bunken eller blevet makuleret.

Lidt forsinket på Aarhus Ø

Det store hotel og kongrescenter ved Bassin 7 på Aarhus Ø bliver til noget omend lidt forsinket, lyder det fra en af parterne bag projektet, Rune Kilden. Han forventer, at Scandic kan rykke ind i nybyggeriet i 2024 eller 2025. Illustration: BIG

Ved Bassin 7 på Aarhus Ø er byggegruben ved at blive gravet ud til et hotel med hele 500 værelser og kongresfaciliteter til 2.000 deltagere. Projektet er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels, bygherrer er byudvikler Rune Kilden og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, og det er Scandic, der skal drive hotellet.

Hidtil har forventningen været, at hotellet kunne åbne i foråret 2024.

- Alle parter vil fortsat projektet. Vi kommer ikke helt til at kunne holde tidsplanen, fordi vi i øjeblikket ikke kan mødes fysisk, men det, vi snakker om, er en forsinkelse på måneder ikke på år, siger Rune Kilden og fortsætter:

- Nu fortsætter vi med at lave byggegruben, og derefter udskyder vi byggestarten i nogle måneder.

Rune Kilden forventer, at verden vil vende tilbage til mere normale tilstande.

- Mon ikke tingene har rettet sig, når hotellet står færdigt i 2024 eller 2025. På et tidspunkt kommer man ud på den anden side, akkurat som det skete efter finanskrisen, siger han.

Skejbys Sky Tower

Bygherren, Niels Albertsen, håber, at han allerede omkring nytår kan gå i jorden med sit projekt, Sky Tower, i Skejby. Byggeriet skal blandt andet huse et hotel med 275 værelser - og aftalen med hoteloperatøren er på plads. Illustration: Luplau og Poulsen

Samme forventninger har Niels Albertsen, der håber på at kunne gå i jorden med sit store hotel- og kontorbyggeri – Sky Tower - på Graham Belle Vej i Skejby omkring årsskiftet.

Projektet indeholder et hotel med 275 værelser og 100 service apartments beregnet til ophold af lidt længere varighed i et op til 18 etager højt byggeri lige efter Ikea-rundkørslen. Forslaget til lokalplan er lige på trapperne, og Niels Albertsen håber, at det kan blive endeligt vedtaget i byrådet i løbet af efteråret.

Coronakrisen får ikke dig til at trykke på pauseknappen?

- Nej, kontrakten med hoteloperatøren er på plads. Lige nu ser det ikke så godt ud for hotelbranchen, men det vil ændre sig, tror jeg. Byggeperioden er jo på to-tre år, så mon ikke vi er tilbage til normale tider, når Sky Tower står færdig, siger Niels Albertsen.

To hoteller på Sydhavnen

Entreprenørfirmaet A. Enggaards planer på Sydhavnen indeholder blandt andet to hoteller med tilsammen omkring 400 værelser. Firmaet arbejder videre med planerne i tiltro til, at coronakrisen er et overstået kapitel, når hotellerne står færdige om cirka fem år. Illustration: A. Enggaard a/s

På Sydhavnen skal entreprenørfirmaet A. Enggaard opføre blandt andet to hoteller med tilsammen omkring 400 værelser.

Firmaets århusianske afdelingschef, Jens Skinnebach, sagde for en måneds tid siden til avisen:

- Jeg tror, at krisen vil være overstået, når det bliver aktuelt for os at skulle i gang på Sydhavnen, hvor vi regner med en byggeperiode på fire-fem år. Vores fordel er, at det ikke er de to hoteller, vi skal i gang med som det første, så der er tid til, at tingene falder til ro.

Comwell vender lige skråen

City Towers lillebror - eller Comwell-hotellets annex. 15 etager med 200 hotelværelser og konferencefaciliteter. Lokalplanen er for længst på plads, og projektet er ikke opgivet, men i lyset af coronakrisen skal det hele lige overvejes en enkstra gang. Illustration: Arkitema Architects

Lige i nabolaget – ved City Tower i Værkmestergade – er lokalplanen allerede vedtaget for et annex til Comwell Hotel. I 15 etager og med op imod 200 værelser foruden konferencefaciliteter og skybar.

- Projektet er på ingen måde skrinlagt, men markedssituationen lige nu er sådan, at vi lige skal overveje det hele en ekstra gang. Vi snakker jævnligt med bygherre og investor og er enige om, at vi tror på fremtiden for projektet, men det bliver nok ikke lige i morgen, vi træffer beslutning om at gå i gang med byggeriet, siger Flemming Poulsen, der er direktør for Comwell Hotel i Aarhus.

Det vil tage et par år at opføre den nye hotelbygning.

- Så hvis vi for eksempel går i gang til efteråret, vil den stå færdig i efteråret 2022, og mon vi så ikke er gennem epidemien. Lige nu er det en barsk omgang at drive hotel, men vi tror på Aarhusmarkedet på den lange bane, siger Flemming Poulsen.

Ekstra etager på Atlantic

Sådan kunne Hotel Atlantic komme til at se ud i ny forklædning og seks hoteletager højere. Projektforslaget har ligget til vurdering hos kommunen siden efteråret 2019. Illustration: C.F. Møller

Endelig er der også knap så fremskredne udvidelsesplaner på Europaplads, hvor kommunen i efteråret blev præsenteret for planer om at bygge seks etager oven på Atlantic, så First Hotel Atlantic kan fordoble antallet af værelser til omkring 200.

Bygningen vil så komme op i 16 etager - 57 meter, hvor den i dag er 37 meter høj. På toppen skal der være restaurant, skybar og suiter.

Tanken er at bygge de ekstra etager på i form af en trækonstruktion og udstyre tagtoppen med en tagskive ligeledes af træ, ligesom det er meningen at ændre de nederste etager til en mere åben og inviterende base, end det er tilfældet i dag.

Kommunen har endnu ikke taget stilling til, om det er et projekt, den vil gå videre med og starte forberedelserne til en lokalplan for.

Bag planerne stå bygningens ejer, K/S Atlantic, der ikke her og nu kan oplyse om den aktuelle status på projektet.

- Vi snakker jævnligt med bygherre og investor og er enige om, at vi tror på fremtiden for projektet, men det bliver nok ikke lige i morgen, vi træffer beslutning om at gå i gang med byggeriet

Flemming Poulsen, direktør Comwell Hotel i Værkmestergade, om planerne om at udvide med en bygning med 200 værelser

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Navne

José Carreras fylder 75: Verdensstjerne favner både opera og popmusik

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce