Annonce
AGF

Tysk storklub har AGF-profil på radaren

Mustapha Bundu kom til AGF i 2016 efter et længere prøvetræningsophold. Arkivfoto: Ole Nielsen
Mustapha Bundu er et af AGFs største salgsemner denne sommer. Sierraleoneren ønsker dog sæsonen overstået før han tager stilling til et eventuelt skifte.
Annonce

FODBOLD: AGF kan for anden sommer i træk slå sin rekord for dyreste spillersalg.

Efter Jens Stages salg til FC København for et år siden for et beløb, der kan stige til over 25 millioner kroner, står kantspilleren Mustapha Bundu i første række til at blive skudt af sted denne sommer.

Landsholdsspilleren fra Sierra Leone har kun et år tilbage af sin kontrakt med AGF og derfor er det oplagt, at klubben skal indkassere på spilleren nu, hvis ikke han om et år skal have mulighed for at forlade klubben transferfrit, som for eksempel Mustafa Amini kan gøre denne sommer.

Ifølge spillerens agent John Sivebæk er der stor interesse for Bundu og ifølge avisens oplysninger kan et skifte til den tyske Champions League-klub Borussia Dortmund komme på tale.

Den tyske storklub har vist interesse for den 23-årige hurtigløber, som efter tirsdagens AGF-træning blev forelagt rygtet.

- Jeg har ikke hørt fra Dortmund. Måske er der noget om det, men det er ikke noget, jeg er blevet informeret om.

- Det er en stor klub og det ville være stort for mig og et godt sted at komme hen, hvis de er interesserede, svarede Mustapha Bundu med et meget stort smil, der om ikke andet fortalte, at lysten til at skifte til den ottedobbelte tyske mesterklub i hvert fald er til stede.

Annonce

Relation til BVB

Både AGF og Mustapha Bundu har et forhold til Borussia Dortmund, der kan katalysere en eventuel handel.

Bundu er kæreste med Anne Povlsen, datter af EM-helten Flemming Povlsen. Han spillede i Borussia Dortmund fra 1990 til 1995 hvor han indstillede karrieren som 28-årig og fodboldinvalid. Den tidligere angriber er stadig et stort navn i Ruhr-distriktet.

AGF handlede med den tyske storklub så sent som seneste sommer, da Dortmund lejede dengang 18-årige Magnus Kaastrup til klubbens andethold. Desuden er den tidligere AGF-spiller og -træner Mike Tullberg U-19-træner i Dortmund.


Når sæsonen slutter i næste uge, så kan jeg sætte mig ned med AGF-ledelsen og så kan vi finde den bedste løsning for mig og den bedste løsning for klubben.

Mustapha Bundu


Annonce

Beslutning efter sæsonen

Et eventuelt salg af Mustapha Bundu vil komme efter en sæson som kantspilleren begyndte som fyr og flamme, men som siden er endt skadesplaget.

Bundu er noteret for otte mål og ni assists i 27 Superligakampe i sæsonen. Men efter coronapausen har han blot spillet tre kampe fra start grundet en lårskade, der har drillet ham i flere omgange.

Værst påvirkede det ham i hjemmekampen mod FC Nordsjælland, hvor han fik en fibersprængning i en sprint op ad sidelinjen. Det holdt ham på sidelinjen i en måned indtil han fik comeback med en indskiftning 20 minutter før tid i søndagens 4-2-sejr over FC København.

- Selvfølgelig har det været frustrerende at sidde ude, men jeg har ikke haft fokus på alle de her ting uden for banen. Når sæsonen slutter i næste uge, så kan jeg sætte mig ned med AGF-ledelsen og så kan vi finde den bedste løsning for mig og den bedste løsning for klubben.

- Jeg har ikke haft fokus på, hvad der kan ske til sommer. Det er fremtiden og der kan ske ting, der ændrer den. Så det spekulerer jeg ikke på. Jeg har fokus på AGF, hvor jeg har en kontrakt. Jeg vil hjælpe holdet til at slutte så højt som vi kan. Forhåbentligt kan vi nå over målstregen og vinde sølvmedaljer, siger Mustapha Bundu.

Han kom til AGF i 2016 fra Hereford efter et prøvetræningsophold.

Mustapha Bundu

Født: 28. februar i Freetown, Sierra Leone

Højde og vægt: 189 cm og 77 kg

Kontrakt med AGF: Udløber sommeren 2021

Position: Højre kant

Kampe for AGF: 109 (21)

Skiftede til AGF fra Hereford FC i 2016 efter et prøvetræningsophold på Fredensvang

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce