Annonce
Aarhus

Var ikke sat til salg: Ikonisk kæmpevilla skifter hænder

Villa Ydernæs har igen fået ny ejer. Foto: Axel Schütt
Århusiansk erhvervsmand køber Ydernæs, også kaldet "Lille Marselisborg", af tidligere ejer af Århus Charter.
Annonce

AARHUS: Ydernæs skifter hænder. Ulla Stæt Andersen, engang kendt som Aarhus' rejsedronning, har solgt den store villa på trekanten mellem Strandvejen og Oddervej i Aarhus.

Køberen er Anders Grønborg, der har bygget den store trykkerivirksomhed Lasertryk op sammen med Esben Mols Kabell. 1. januar 2018 blev den købt af et stort tysk trykkeri, da Die Druckerei/Onlineprinters købte Scandinavian Print Group, som Lasertryk var en del af.

Derefter gik de to ejere  i gang med Ildpizza, som nu breder sig landet over og allerede har mange forretninger.

Den københavske arkitekt Helmuth Christiansen har tegnet Ydernæs. Arkitekten Hack Kampmann bliver nævnt men det er forkert. Ved indretningen af anden etage til værelser i 1928 stod arkitekt Thorkel Møller for det.

På grund af ligheden med Dronning Margrethes slot i Mindeparken, der er naboen, kaldes det i folkemunde for Lille Marselisborg. Kampmann har tegnet slottet.

Fra huset er der udsigt over Aarhus-bugten med kig til Mols og Helgenæs.

Ulla Stæt Andersen, der i mange år drev Århus Charter sammen med søsteren Jette Rantala, købte huset i maj 2012 sammen med sin nu afdøde mand Erwin Stæt Andersen.  Søstrene solgte Århus Charter i 2014 til den nuværende ejer Primo Tours. De havde drevet bureauet i 26 år, senest med kontor på Lille Torv i Aarhus.

Annonce

Ikke sat til salg

Ved hussalget i 2012 var Ydernæs udbudt til 21,8 millioner kroner. Ulla Stæt Andersen bekræfter den aktuelle handel, der blev endeligt afsluttet fredag aften. Forhandlingsprisen var 30 millioner kroner.

Ulla Stæt Andersen har boet i Ydernæs siden 2012. Her er hun i en havestue. Foto: Axel Schütt

Det har ikke været sat til salg. Men den 76-årige Ulla Stæt Andersen, der lige nu bor i huset sammen med familie, har på det seneste fået to seriøse henvendelser fra folk, som ønskede at købe. Først i anden omgang sprang køberen til.

Tidligere har huset været ejet af blandt andre erhvervsmændene Peter Johansen, Jesper Oehlenschlæger samt ejendomsinvestoren Niels Jørgen Cramer, der kom i økonomiske vanskeligheder og måtte sælge det efter finanskrisen.

Anders Grønborg (til venstre), som nu har købt Ydernæs, har grundlagt sin formue med virksomheden Lasertryk. Siden har han sammen med sin kompagnon Younes Deaibes etableret pizzakæden ild.pizza. Foto: Axel Schütt

Huset er på 630 kvadratmeter i to etager samt kælder, og det er fuldt moderniseret. Haven er på 2755 kvadratmeter og har flere terrasser, glasoverdækket havestue og swimmingpool.

Ydernæs

Ydernæs er på 630 kvadratmeter og haven på 2755 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce