Dødsfald: Arne Gundersen


Dødsfald: Arne Gundersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere helikopterpilot Arne Gundersen, Hasle, er død; han blev 99 år.

Arne Gundersen voksede op på en stor gård syd for Stockholm, og selv om han som ældste søn stod til at overtage gården, valgte han at blive pilot og blev allerede som 17-18-årig ansat ved det svenske flyvevåben. Det blev starten på et langt og spændende liv, hvor han arbejdede i Afrika i flere omgange samt i både Grønland og på Svalbard.

Som helt ung fløj han svævefly og fik mange medaljer for dette. Efter anden verdenskrig var han med til at flyve svenske fly hjem fra London. Senere kom han til Lapland, hvor han fløj vandfly og fragtede post, fisk og meget andet. Her blev han et kendt ansigt, og når han besøgte området 20-25 år senere, blev han genkendt på gaden.

I Lapland mødte han sin første kone; sammen rejste de senere til Stockholm og videre til Liberia, hvor han i to omgange arbejdede for et svensk firma. Han var meget glad for Afrika og kom siden til Congo, hvor han fløj privathelikopter for daværende præsident Mobuto og fløj hele Afrika rundt med statsoverhoveder som passagerer.

I Congo mødte han danskeren Lone Malmstedt, som arbejdede som jordemoder på et Dansk Røde Kors-hospital der. Efter parrets fire gode år sammen i Afrika rejste hun tilbage til Danmark og genoptog sit arbejde på Fødselsstiftelsen i Aarhus. Han kom til Danmark året efter, de bosatte sig i Åbyhøj, og han fik et job, hvor han fløj rundt og kontrollerede højspændingsmaster og sprøjtede kartoffelmarker.

Men de var fortsat interesseret i at opleve og arbejde nye steder, og efter nogle år i Danmark rejste parret samt deres dengang fire-årige søn til Saudi-Arabien, hvor Lone Malmstedt havde fået job som jordemoder, og hurtigt fik Arne Gundersen via sine mange internationale kontakter job som pilot og sprøjtede blandt andet dadelmarker.

Da parret gik på pension, var de ikke færdige med at opleve og besøgte blandt andet deres fælles søn, som på det tidspunkt boede i Australien. Han bor nu i København med en svensk kone, mens de to børn fra Arne Gundersens første ægteskab bor i Sverige.

Arne Gundersen var aktiv og nysgerrig på livet helt frem til for halvandet år siden, hvor han fik en hjerneblødning. Den seneste tid boede han på plejehjem, hvor han sov stille ind efter et langt og spændende liv. Han efterlader sig sin hustru Lone samt de tre børn med familier inklusive otte børnebørn og tre oldebørn.

BLIK

Dødsfald: Arne Gundersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce