Dødsfald: Erik Magnussen


Dødsfald: Erik Magnussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Magnussen, designer, Klampenborg, er død, 74 år.

Få danske designere kan bryste sig af at have været »i hænderne« på over ti millioner mennesker. Så mange eksemplarer er der nemlig solgt af Erik Magnussens verdensberømte og prisbelønnede cylinderformede termokande med vippelåg, som han designede for Stelton for 37 år siden.

Den yngre generation kender ham for hans termokande, bestik og møbler, mens ældre også erindrer hans skulpturelle og funktionelle keramik og ikke mindst porcelænsstellet Hank, som i mange år blev brugt på storebæltsfærgerne og i DSBs cafeterier.

Erik Magnussen var uddannet keramiker fra Kunsthåndværkerskolen (nu Danmarks Designskole) og var i mange år tilknyttet Bing & Grøndahl. Her tegnede han foruden den velkendte termokande 25 andre produkter for Stelton. Oveni skal regnes møbler for Frits Hansen, Paustian og Engelbrecht.

I kælderen i familiens bolig nord for København indrettede Erik Magnussen allerede som 20-årig sit eget keramikværksted. I midten af 50erne fulgte optagelsen på Kunsthåndværkerskolen, hvor han kappedes med Ursula Munch-Petersen om at udvikle det keramiske materiale og skabe nye former. Siden arbejdede de to tæt sammen på B&Gs porcelænsfabrik, og i midten af halvfjerdserne var han kunstnerisk leder i fabrikkens studieafdeling. På Kunstakademiet underviste han desuden i mange år i arkitektur og produktdesign.

Dødsfald: Erik Magnussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce