Printer-revolution er startet i Viby

Princh i Viby vil gøre det uhyrligt nemt og (gratis) at printe fra alle ens mobile enheder i hele verden. Virksomheden startede op i 2014 og er allerede godt på vej. Jeg laver en historie om firma og de store ambitioner og mødes med CEO Thomas Ommen


Printer-revolution er startet i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Princh hedder en ny og nem måde at printe fra sin mobil til printere rundt om i landet. Og snart hele verden, hvis det står til de to ambitiøse opfindere bag Viby-firmaet.

Du henter Princh-appen og åbner det dokument på mobilen, som du gerne du vil printe ud. Så søger du efter en printer i nærheden, der har installeret Princh-softwaren. På biblioteket, på et hotel eller i en printerbutik, og så trykker du udskriv, betaler og så er koncertbillet, mødenotater eller tilbudskuponen i dine hænder med det samme.

Princh i Viby vil gøre det nemt at printe fra alle ens mobile enheder i hele verden. Virksomheden startede op i 2014 og er allerede godt på vej. Foto: Axel Schütt
Princh i Viby vil gøre det nemt at printe fra alle ens mobile enheder i hele verden. Virksomheden startede op i 2014 og er allerede godt på vej. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Nogenlunde sådan lyder fremgangsmåden i det nye printerkoncept Princh med hovedsæde i Viby, som to iværksætterkammerater står bag.

Princh
<p>Printervirksomhed i Viby, der har udviklet en app og et printernetværk, som gør det nemt og hurtigt at printe direkte fra mobile enheder hos biblioteker, printerbutikker, hostels og i fremtiden mange flere steder.</p><p>Det er makkerparret Thomas Ommen og Hans Brink Hansen, der har udviklet konceptet, som er under et år gammelt, men allerede på vej ind i Tyskland.</p><p><strong>Sådan fungerer det:</strong></p><p>Princh-appen hentes til mobil, tablet eller bærbar. Det ønskede dokument åbnes i appen. Så søger man efter en printer i nærheden, der har installeret Princh-softwaren. Printeren vælges, der betales for opgaven med betalingskort (snart også Mobilepay) og så bliver dokumentet, billetten eller kuponen printet ud. </p>

»Idéen kom, da vi sidste sommer sad og snakkede om, hvor ofte vi har svært ved at printe notater eller billetter ud, når vi er i udlandet og hvor hamrende irriterende, det er. Det kan vi gøre nemmere og enklere, tænkte vi, og så gik vi med det samme i gang med at udvikle idéen og finde teknologien,« siger Thomas Ommen, der sammen med sin tidligere kollega i Grundfos Hans Brink Hansen valgte at droppe den sikre indkomst og i stedet kaste sig ud i et printer-eventyr, der allerede er godt på vej.

Før idé og koncept er fyldt ét år, er det muligt at printe direkte fra sin mobil på biblioteker, printbutikker, fotobutikker og hostels over hele Danmark. Og løsningen er på vej flere steder i landet og netop nu bringes de første kunder ombord i Tyskland.

»Den skal have fuld hammer,« som Thomas Ommen udtrykker det.

»Vi ser hele den her deleøkonomiske trend med Über og Airbnb, og det er de samme tanker, vi har om at låne sin printer ud - selvom der hovedsagligt er tale om erhvervsdrivende printerejere. Så slipper man som bruger for at købe papir og printerpatroner og kan i stedet bruger en printer i nærheden i både ind og udland. Samtidigt vil det give rejsende en større fleksibilitet, hvis de har mulighed at printe deres mødepræsentation på farten.«

Princhsters

Hele forretningsmodellen er bygget op om stor trafik. De enkelte steder vælger selv at blive Princh-printere ved at installere en gratis software, og det er så dem, der bestemmer prisen for et print. For hvert printjob får Princh én krone.

Så der skal printes en vis mængde, før det for alvor begynder at dryppe økonomisk på kontoret i Viby.

»Det kræver utroligt mange sælgere i starten, og derfor arbejder vi på at få oprettet et korps af sælgere, såkaldte Princhsters, rundt om i verden. Vi har allerede folk i gang i Tyskland, som er rundt og fortælle om konceptet og få printbutikker, biblioteker, hoteller, universiteter osv. til at installere vores software. For konceptet bliver først for alvor godt, når der er printere rundt i hele verden, hvor man nemt kan printe fra sin mobil, tablet eller bærbar,« lyder det fra stifteren.

Et verbum

Udover de to bagmænd er der to fuldtidsansatte og fire fuldtidspraktikanter tilknyttet, samt en marketingsansvarlig og en praktikant yderligere på vej til kontorlokalerne på Bjørnholmsallé i Sydbyen.

For der er fuld fart på den nye virksomhed, der har sat ambitionsniveauet højt.

»Vi sigter højt. Vi vil være standarten for mobilprint, og så drømmer vi lidt mere ambitiøst om at blive brugt som verbum. At »prinche« skal gerne betyde at printe nemt fra sin mobil,« siger den uddannede cand.merc. Thomas Ommen.

Appen er tilgængelig i både App-store og hos Android, og lige nu er det muligt at betale med betalingskort, men der arbejdes på at få Mobilepay som betalingsmulighed.

»Vi gør det her, fordi det er en kolossalt spændende udfordring, hvor vi hver dag vokser fagligt og menneskeligt. Det handler om livskvalitet og om at arbejde for noget, man brænder for,« siger Thomas Ommen.

Printer-revolution er startet i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce