Mr. Rockwool fylder rundt

Tom Kähler. Et yderst privat menneske, der har stået i spidsen for en af landets store virksomheder. Privatfoto

Mr. Rockwool fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tom Kähler, har gennem mere end tre årtier spillet en central rolle i familiefirmaet Rockwool, der under hans ledelse blev en global koncern. Mandag 11. juni fylder han 75 år.

75 Det stod måske ikke lige for, da Tom Kähler i midten af 1970'erne kom ind i Rockwool som fjerde generation af familievirksomheden. Men han kom til at få en helt afgørende betydning for at opbygge Rockwool til en af verdens førende producenter af isoleringsmaterialet stenuld.

Tom Kähler blev student fra Lyngby Statsskole i 1962 og studerede siden på University of Colorado i USA. Han blev civilingeniør i 1968 og tog derefter en HD-eksamen i finansiering. I 1974 skabte han sammen med sin svoger Keld Jepsen entreprenør- og ingeniørkoncernen Ecoterm. Virksomheden blev en stor succes, og den voksede hurtigt til 100 medarbejdere.

Det fik hans far, Claus Kähler, øje på, og i 1977 insisterede han på, at hans søn kom hjem og gav en hånd med i Rockwool. Ifølge nogle oplysninger skulle Claus Kähler have truet med selv at gå af som topchef for Rockwool, hvis ikke hans søn valgte at gå ind i virksomheden.

I 1978 fik Tom Kähler sin første direktørstilling i Rockwool, og fra 1987 og frem til 2004 sad han som topchef i virksomheden. Det var en periode, hvor Rockwool for alvor voksede og øgede antallet af fabrikker i forskellige lande i Europa, Nordamerika og Asien. Det var med til at sikre Rockwool en position blandt de største.

Tom Kähler forlod posten som øverste chef i 2004 og blev i stedet formand for bestyrelsen i Rockwool. Da han gik af og overlod chefstillingen til hollænderen Eelco van Heel, havde Rockwool produktion i 14 lande mod seks lande, da Kähler satte sig i stolen 17 år tidligere.

Kähler har siden 1991 ved siden af været formand for Rockwool Fonden, der finansierer en række videnskabelige projekter om blandt andet klimaudfordringerne. Han har frem til 2017 siddet i bestyrelsen for A.P. Møller Fonden - en fond, der kontrollerer A.P Møller - Mærsk. Her sidder kun bestyrelsesmedlemmer, som enten er en del af Mærsk-familien eller på anden måde har nær tilknytning til den store virksomhed.

Den mere personlige side af Tom Kähler har altid været sværere at få meget at vide om. I sin tid som topchef for Rockwool var han åben om virksomheden, men når det drejede sig om andet, blev der er ikke givet meget information til offentligheden, som måtte leve med ganske få interview fra manden, der stod i spidsen for den store virksomhed.

I tidligere omtaler af Tom Kähler bliver han beskrevet som en lidt genert type, der mest var interesseret i at drive den danske stenuldsproducent. Det har tidligere var fremme, at han har haft interesse for forskellige former for sport og blandt andet har dyrket golf og gået en del på jagt.

Tom Kähler
Uddannelse: Civilingeniør, HDKarriere: Fra 1978 til 2004 i Rockwool (adm. direktør fra 1987 til 2004), bestyrelsesformand i Rockwool fra 2004 til 2013, bestyrelsesmedlem i A.P. Møller Fonden.

Bopæl: Lynge.

Mr. Rockwool fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce