Vivienne McKee - 60 år

Vivienne McKee har siden 1982 – uden en eneste aflysning – skrevet, instrueret og spillet Crazy Christmas Cabaret hvert år til jul. Kabareten trækker fulde huse i Tivolis Glassalen, inden den i januar rykker videre til Musikhuset Aarhus. Foto: Søren Kuhn

Vivienne McKee - 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag: Skuespiller, entertainer, speaker, instruktør, forfatter, standup-komiker. Vivienne McKee, der fredag fylder 60 år, er ikke let at sætte i bås. Hun uddannede sig til skuespiller på Bristol Old Vic Theatre School, én af de store skoler i England, og hun nåede at få en stor karriere i England, inden hun under en turné i Danmark i 1979 mødte sin mand, gymnasielærer Søren Hall.

De besluttede sig for at slå sig ned i Danmark, for som Vivienne McKee sagde: »Man kan ikke med god samvittighed få børn i Margaret Thatchers England«.

I Danmark kom hun ind på Det Kgl. Teater som assistent for instruktøren Sam Besekow, der straks forstod, at hun måtte på scenen, hvilket gav hende dansk debut i »Historien om en hest« med blandt andre Søren Pilmark og Henning Moritsen og »Jøsses Piger«. Samtidig underviste hun på Café Teatrets skuespilskole, hvor folk som Lars Brygman, Henrik Prip og Lars Bom nød godt af hendes talent.

Vivienne og hendes mand forstod dog snart, at hendes accent en tid ville være en stopklods for en dansk karriere, og til jul 1982 skrev, instruerede og spillede hun sin første Crazy Christmas Cabaret, der med flotte anmeldelser og en optræden i Otto Leisners populære »Hopla« på DR TV blev en totalt udsolgt succes.

Succesen fik energibundtet til at overtale manden til at grundlægge London Toast Theatre, the English Theatre of Copenhagen, med hjemsted i Det Kgl. Teaters lille studiescene Comediehuset. Efter nogle år med tre egne produktioner pr. sæson og et væld af gæstespil i Comediehuset blev denne åbne scene for lille, og det besluttedes at nedlægge Comediehuset og leve videre som teatertrup uden eget hjemsted, men også med den økonomiske fordel ikke at have en tung husleje året rundt.

I den følgende periode blev store ambitioner og drømme opfyldt med bl.a. store Shakespeareproduktioner - »Macbeth« i den gamle Alexandrabiograf og »As you like it« i Kanonhallen samt masser af moderne engelsk teater af bl.a. Harold Pinter, Alan Ayckbourn, Arnold Wesker på forskellige københavnske scener. I 1994 flyttede hun så sit teater ind i det ombyggede Det Ny Teater under ledelse af Niels Bo Valbro og Bent Meiding indtil succesen i 1998 førte hende til Glassalen i Tivoli, hvor nu ca. 60.000 hvert år jubler til årets Crazy Christmas Cabaret, inden den i januar flytter til Musikhuset i Århus.

Dansk tv har også haft bud efter Vivienne McKee. Tilbage i 80'erne dannede hun det musikalske komediepar med Preben Kristensen i Jarl Friis-Mikkelsens og Hans Otto Bisgårds lørdagsunderholdning »Smil du er på!« Senere har hun bl.a. spillet Casper Christensens mor i »Langt fra Las Vegas« og medvirket i et par episoder af »Ørnen«.

Sideløbende med den offentlige karriere har Vivienne McKee specialiseret sig i at være en underholdende konferencier ved store kommercielle arrangementer og internationale konferencer, ligesom hun er en ofte anvendt speaker til engelsksprogede indtalinger.

Til foråret 2010 prøver Vivienne McKee kræfter med et one woman show i Glassalen.

Dagen fejres med den nærmeste familie i Sydfrankrig,

Vivienne McKee - 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce