Aarhus får en ny kreativ konference og festival

En række aktører fra den kreative scene i Aarhus er klar til at præsentere en ny hybrid, "This.", der består af en kreativitetskonference og en åben musik- og kulturfestival på Sydhavnen 13.-14. september. Pressefoto

Aarhus får en ny kreativ konference og festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmby Aarhus, M2 Group, Culture Works og kulturentreprenøren Martin Thim er med support fra Fonden Roskilde Festival gået sammen om at skabe en kreativitetskonference og kulturfestival på Sydhavnen i Aarhus.

AARHUS: Inspirationen til den nye, kulturelle hybrid med navnet "This." er hentet fra den årlige kultur-, kunst- og mediefestival "South by Southwest" i Austin Texas.

Visionen er at skabe Nordens mest indflydelsesrige samlingssted for erhvervsliv og den kreative industri på en kreativitetskonference. Samtidig kan en festivaldel opleves af publikum.

- Vi har skabt det her event, fordi vi simpelthen synes, vi har manglet det i Danmark - et tilbagevendende fagligt arrangement med internationale ambitioner, hvor folk fra erhvervslivet og fra den kreative industri kan mødes og udveksle. Vi rejser alle verden rundt for at lære nyt - nu vil vi udvikle det tværfaglige mødested på Sydhavnen i Aarhus, lyder det fra Ronni Madsen, vice president for M2 Group, som sidder med i styregruppen for "This.".

M2 Group står sammen med Filmbyen, det kulturelle bureau Culture Works og kulturentreprenøren Martin Thim bag "This.", der bygger videre på de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med den store konference, Creativity World Forum 2017, der blev afholdt i Aarhus i efteråret sidste år.

Culture Works stod sammen med Martin Thim i spidsen for konferencen, hvor flere end 2000 mennesker fra 36 lande deltog.

"This."
"This." er en ny årlig todelt begivenhed, der består af en festival og en kreativitetskonference. Den foregår 13. og 14. september på Sydhavnen i Aarhus.Med i "This." er Filmby Aarhus, M2 Group, Culture Works og Martin Thim (AARSON).

En billet koster 2.495 kroner ex. moms, hvis du vil med til konferencen, og 200 kroner, hvis du ønsker at deltage i festivalen.

Se mere på www.thisnordic.com

Plads til 5000 gæster

"This" løber af stablen 13.-14. september og bliver et krydsfelt mellem kunst, kultur, medier og erhverv. Plakaten er endnu ikke fyldt men indeholder allerede navne som David Shingy fra OATH, der af arrangørerne bliver betegnet som "digital profet", skaberne af Netflix-serien "Fauda", multikunstneren Hollie McNish og manden bag Vox Media, Patrick Bulger.

Til konferencen forventes op mod 1000 gæster fra hele verden. Og det er langt fra kun mennesker fra de kreative erhverv, der er målgruppen. - Det bliver det årlige nedslag, som folk kommer til at rejse efter - dels for at opleve eventet og dels for at følge den store udvikling, der kommer til at ske på Sydhavnen over de næste mange år, mener Carsten Holst, chef for Filmbyen.

Festivaldelen af "This." foregår 14. september, hvor Sydhavnen forvandles til en arena med plads til 5000 deltagere. Målet er at skabe et midlertidigt byrum, hvor gæsterne kan deltage aktivt i oplevelsen af værkerne og en række visuelle koncerter. Området udvikles og skabes i dagene op til festivalen.

Det færdige program forventes at blive lanceret i midten af juni.

Aarhus får en ny kreativ konference og festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce