Amerikanere køber sig ind i Northside

Grace Jones spillede på Northside i 2015. Foto: Axel Schütt

Amerikanere køber sig ind i Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerne bag den århusianske festival får stor kapitalindsprøjtning af kapitalfond fra USA.

Den amerikanske kapitalfond Orkila har købt 40 procent af virksomheden Down The Drain Holding, der blandt andet ejer musikfestivalerne Northside i Aarhus og Tinderbox i Odense samt bookingselskabet Beatbox Entertainment.

Det skriver Politiken.

- Vi offentliggør ikke beløb, men det er et større millionbeløb, Orkila har investeret i butikken, siger direktør Brian Nielsen til Politiken.

Pengene kan eksempelvis bruges til den kommende flytning af Northside til en ny koncertplads i Aarhus. Men ifølge Brian Nielsen kigger Down The Drain Holding også ud over landets grænser:

- Vi kan realisere tanker og ideer, der rækker ud over Danmark. Nu har jeg ikke lige noget på bedding, men det er klart, vi driver en forretning, og hvis vi skal udvide butikken, kan vi måske ikke blive ved med at lave festivaler i Danmark. Så vil det være logisk at kigge ud over grænserne, siger Brian Nielsen til avisen.

Øl og rock

Investeringen i Down The Drain Holding er ikke Orkila første i Danmark. I forvejen ejer investeringsfonden omkring 20 procent af bryggeriet Mikkeller.

Orkilas investering i Down The Drain betyder samtidigt, at det tyske firma FKP Scorpio er ude af virksomheden. Det passer direktøren godt.

- Selv om FKP Scorpio ikke ejede hovedparten af Down The Drain, blev vores festivaler hurtigt set som FKP Scorpio-festivaler. I dag kan vi se stort på konkurrencen på allerøverste etage, som nogle gange sætter spillereglerne for, hvem man må lege med. Vi er nu den største uafhængige operatør i Skandinavien, siger han til Politiken.

Stærkt program

Northside finder i år sted i dagene 7. - 9. juni og er her i Århus Stiftstidende bedømt som det bedste program i årevis.

Siden er der tilføjet et par spændende navne - blandt andet jubilæumsudgaven af Detroit-rockikonerne MC5.

Derudover kan Björk, Queens of the Stone Age, N.E.R.D, The National, Beck og Liam Gallagher samt danske stjerner som Nik & Jay, Dizzy Mizz Lizzy og C.V. Jørgensen og mange flere også opleves på årets festival.

Amerikanere køber sig ind i Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce