Kulturmøde gjorde indtryk

Jakob Vinkler var sammen med blandt andet folk fra Off Track 2017 på besøg i Pafos for at knytte bånd til kunstnere i byen. Billedet er fra forberedelsen af et lille festmåltid hos kunstnerkollektivet Kimonos Art Center. Foto: Lil Lacy

Kulturmøde gjorde indtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille kunstnerkollektiv fra Pafos kommer til at spille en større rolle i kok og iværksætter Jakob Vinklers bidrag til 2017.

EBELTOFT: Kok Jakob Vinkler fra Smag i Ebeltoft, var inviteret med, da en mindre delegation af iværksættere, blandt andet fra projektet Off Track 2017, i marts 2016 besøgte kulturhovedstadens søsterby Pafos på Cypern.

- Vi blev mødt af et stivere system end det danske, hvor kultur ikke bliver prioriteret, og hvor man har en politisk dagsorden i sin tilgang til det. Det er et sted, hvor kunst ikke har en autoritet i folks bevidsthed. Der bliver ikke undervist i fx billedkunst i skolerne og den eneste scene i Pafos, et teater, var under ombygning, så kulturen foregår i det fri og på åbne pladser, fortæller Jakob Vinkler.

Hans største oplevelse ved besøget i Pafos var mødet med en gruppe kunstnere fra det lokale undergrundsmiljø.

- Kimonos Art Center består af en gruppe på fire mennesker (Charalambos Margaritis, Sylvia Nicolaides, Yiannis Sakellis og Nicolas Iordanou, red.). En af dem har arvet sin bedstefars hus, som de har lavet om til et kunstcenter. Her underviser de gratis børn og unge i kunst, og stedet er drevet uden nogen form for støtte. Nogle gang mangler man lidt herhjemme, at man gør det for at overleve. Det kan til tider godt blive lidt mageligt i den danske kultur. Så at få lov at møde en ekstrem ildsjælskultur, hvor de virkelig kæmpede, var meget stort, fortæller Jakob Vinkler.

Omrejsende madcirkus

Musikeren Lil Lacy, som også var med i Pafos, søgte midler gennem Aarhus 2017 og fik grønt lys til et udvekslingsprogram med de fire kunstnere fra Kimonos Art Center, som betyder, at de får lejlighed til at komme til Danmark tre gange i løbet af kulturhovedstadsåret.

I februar skal de være en del af Filmhøjskolens Artweek, hvor de blandt andet skal undervise i kunstfilm. Gruppen er også tilknyttet som scenografer på et af Jakob Vinklers egne 2017-projekter, Fish-á-deli Circus, der er et omrejsende madcirkus i et 1900'tals univers.

Han tænker, at samarbejdet med de cypriotiske kunstnere vil række udover 2017.

- Det har været stort for mig at møde dem, og et interessant fællesskab er ved at opstå, så det vil helt sikkert være noget, som der er lyst til at fortsætte med.

Se mere om Kimonos Art Center på www.kimonosartcenter.com/

Kulturmøde gjorde indtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce