Teater, dans og dukker: Tre kunstarter samlet i én forestilling

Forestillingen "Hunger" spiller denne weekend på Godsbanens Åbne Scene. Den er blevet til i et samarbejde mellem Black Box Dance Company, Teater Refleksion og Teater Katapult. Pressefoto

Teater, dans og dukker: Tre kunstarter samlet i én forestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Hunger" er en hybrid, der går på tværs af kunstarterne dans, teater og animation/dukketeater. Bag forestillingen står Teater Katapult, Teater Refleksion og Black Box Dance Company i fællesskab.

AARHUS: Siden 2015 har de tre kulturinstitutioner Teater Katapult og Teater Refleksion fra Aarhus og Black Box Dance Company i Holstebro haft et kunstnerisk samarbejde "Performing Arts Across" til gensidig inspiration.

I løbet af efteråret blev samarbejdet endnu tættere, da de tre kulturinstitutioner gik i gang med at lave en fælles forestilling ud fra et stafetløb med scenekunst som stafetten. De tre huse skulle bygge videre på hinandens kunst, som de fik overleveret under en række workshops undervejs.

De seks stafetforløb bliver nu sat sammen til forestillingen "Hunger", som er et Aarhus 2017-projekt. Manden som skal samle brikkerne hele til en forestilling er instruktør Jacob Stage, der selv har en baggrund inden for fysisk og visuelt teater, som danser og koreograf. - Jeg er ret vild med hybridtanken og laver ofte selv hybridteater. Jeg synes, det er interessant at bringe forskelligheder i spil og trække kontraster op i en scenekunstnerisk sammenhæng. Da jeg var leder af Teater Momentum i Odense i 2015/16 lavede jeg en forestilling baseret på digte af forfatteren Lone Hørslev, som vi fik en Reumert for. Det var et greb, hvor jeg blandede poesi, koreografi, musik og tekster. Lidt som jeg også gør her, siger Jacob Stage og fortsætter: - Jeg sidestiller en koreografi med en tekst, med en dukke, med et musikværk, med en lyssætning, med en videoprojektion. Det er alt sammen elementer, som kan blive brugt i forskellige konstellationer. Der er ikke noget, der vejer tungere end noget andet.

Fakta
"Performing Arts Across" er et samarbejde mellem de tre kulturinstitutioner Teater Katapult og Teater Refleksion fra Aarhus og Black Box Dance Company i Holstebro.Samarbejdet udmunder i hybrid-forestillingen "Hunger", som vises lørdag 11. november kl. 20 og søndag 12. november kl. 16 på Godsbanens Åbne Scene.

Se mere på verdensrum.dk/

Forestillingen er gratis. Billetter bestilles på aabnescene.billetten.dk
Jacob Stage er instruktør på forestillingen
Jacob Stage er instruktør på forestillingen "Hunger", en eksperimenterende hybrid, der forener dans, teater og dukketeater. Arkivfoto: Jacob Schou Nielsen/Scanpix

Hvad der sker, når dans, dukke- og animationsteater og ny dramatik mødes på kryds og tværs i en ny scenekunst-hybrid, kan publikum få en smagsprøve på, når fælles forestillingen "Hunger" vises i weekenden. - Vi har et superspændende internationalt cast på scenen. 11 performere, hvoraf tre skuespillere er fra Teater Katapult, fire dukkeførere kommer fra Teater Refleksion og fire er dansere fra Black Box. Man hører forskellige sprog og vil også opleve forskellige teatersprog. Jeg håber, at de 11 performere kommer til at glide ind og ud af hinandens fagligheder i et samlet udtryk. Det bliver et meget visuelt og musikalsk univers, forklarer Jacob Stage. Han er dykket ned i titlen "Hunger" (sult, red.), som for ham rummer mange associationsmuligheder. - Jeg har interesseret mig for det mere eksistentielle. At man vil noget, som man ikke har. Et behov for et eller andet, om det så er nærhed, dialog, kærlighed eller opmærksomhed. Det er et spændende aspekt. De forskellige fagligheder indbyder til, at man kan arbejde nonverbalt med et tema og så alligevel give en sanselig oplevelse, forklarer han. Hybrid-forestillingen "Hunger" vises lørdag 11. november kl. 20 og søndag 12. november kl. 16 på Godsbanens Åbne Scene og er gratis.

Teater, dans og dukker: Tre kunstarter samlet i én forestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce