Mindeord: John O'Brien Kirk

John O'Brien Kirk

Mindeord: John O'Brien Kirk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Kullberg, Hasselager, har skrevet mindeord om John O'Brien Kirk, Thyborøn, tidligere Aarhus, der er død, 68 år gammel:

John O'Brien Kirk sov stille ind natten til tirsdag 3. januar efter længere tids uhelbredelig sygdom. John blev født i Thyborøn i 1950 som søn af fiskeskipper Hans Kirk og hustru Mary O'Brien. Selvom John var opdraget med arbejdsomhed og mådehold, var han en verdensmand med udsyn, interesser og viden i ofte forbløffende sammenhænge.

Efter studentereksamen læste han cand. scient. pol. på Aarhus Universitet. Som 27-årig blev han ansat i daværende HK Århus, som en af landets første arbejdsmiljøkonsulenter. Efterfølgende blev John sekretariatschef i Sparekassefunktionærernes Landsforbund. Senere konsulent i Regnecentralen. Fra 1992 til 2002 var han kontorchef og formand for HK Frederiksund-Frederiksværk og senere for det fusionerede HK Nordsjælland. I 2005 flyttede John og hustruen Ida til Viborg, hvor John sluttede sit arbejdsliv som konsulent i AOF Midtjylland.

Allerede som 17-årig meldte John sig ind i Socialdemokratiet og DSU. I DSU var John aktiv fra slutningen af 1960'erne til slutningen af 1070'erne. En tid, hvor socialdemokratiske synspunkter blandt unge var trængt af mere venstreorienterede og kommunistiske tilbøjeligheder. Med humor, vid og veltalenhed holdt han humør og kampgejst i højeste beredskab og var en mentor for mange yngre DSU'ere.

John var et livslangt og markant medlem af Socialdemokratiet. F.eks. var han i formand for Socialdemokratiet i Frederikssund og fra 2009 til 2016 for Socialdemokratiet i Viborg Midt/Nord/Syd.

I midtfirserne fik John en til tider altoverskyggende passion for vin. En interesse, som omgangskredsen enten lukrerede på eller led under - alt efter, om der fulgte et foredrag med, der forsinkede indtagelsen af de ædle dråber.

John måtte ofte erkende, at man ikke kan være venner med alle. Selvom han var bemærkelsesværdigt rummelig og fordomsfri overfor næsten alle mennesker og livsanskuelser, blev han ofte opfattet som provokerende og lidt for diskussionslysten. Som en af Johns bekendte beskrev det: "Ingen, der mødte John, undgik at blive inspireret og/eller provokeret". Med hans enorme viden - som han gavmildt delte ud af - og hans festlige, uhøjtidelige facon blev samvær med John aldrig ligegyldigt eller kedeligt.

Mange tanker til Ida og Johns øvrige familie.

Mindeord: John O'Brien Kirk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce