Anders Errboe trutter stadig

Anders Errboe, der debuterede som tolvårig på Aarhus Teater i 1956, fylder 75 år mandag 15. april. Arkivfoto: Jens Thaysen

Anders Errboe trutter stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 Anders Errboe, Mårslet, fylder 75 år mandag 15. april.

Fødselaren debuterede som tolvårig på Aarhus Teater i 1956, og siden har han været i kunstens tjeneste på bl.a. Aarhus Teater og Svalegangen og som medstifter og formand for det originale Harmoniorkester Kærne og senere Østjydsk Musikforsyning (ØM), hvor hans foretrukne instrumenter var kontrabas, elbas og helicon.

Anders Errboe har med sine orkestre udgivet 14 lp'er, spillet 28 sommerrevyer i Ebeltoft og på Lorry i København, inden han med ØM tog hul på 25 revy-år på Pejsegården i Brædstrup. Sideløbende var han i fire årtier generalmusikdirektør i Den Gamle By i Aarhus og samme sted forlystelsesråd under Erik Kjersgaard, mens fruen, Elsebet Errboe, trakterede i Simonsens Have.

I dag optræder Errboe med Jan Svarrer i duoen Errboe og Svarrer, hvor de to lange herrer underholder med musikalske og sproglige finurligheder.

Foruden fornøjelsen har det musikalske virke også givet lidt hæder til fødselaren, f.eks. Fatterprisen i 1993, Dansk Musikerforbunds Hæderspris 1988 (til ØM), Den Gamle Bys gøglernål i guld, Frihedens Pris i 1997, Jørn Budolfsens Legat 2001 og Dansk Skuespillerforenings ærespris i 2004.

Det omfattende turnéliv har givet Anders Errboe smag for at arrangere rejser, og i dag er rejseførerjobbet hovedbeskæftigelsen. I år med ture til Cuba, Shetlandsøerne, Nordnorge, Baltikum, Albanien og igen og igen til yndlingslandet Færøerne, gerne med Elsebet som medrejsende hustru.

I fritiden ses han i sin Megin-båd på Mossø, hvor han er kommet, siden han var dreng. Kærligheden til området har blandt andet udmøntet sig i en række artikler om de sidste fiskere på søen, et af de mange emner, han gerne taler om, når højskoler og foreninger ønsker et foredrag.

Fødselsdagen fejres i Berlin med gode venner og siden med familien på Danmarks ældste minigolfbane i Saxild, hvor han - som altid - går efter guldmedaljen.

Anders Errboe trutter stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce