Hæder til ung Aarhus-skuespiller

Skuespiller Fanny Louise Bernth havde sin teaterdebut som Karla i Karlas Kabale på Aarhus Teater. Nu modtager hun Lauritzen Fondens Believe in You-pris. Pressefoto

Hæder til ung Aarhus-skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller Fanny Louise Bernth kan føje endnu en pris til sin samling, når hun 10. september modtager Lauritzen Fondens Believe in You-pris.

AARHUS: I juni modtog Fanny Louise Bernth en Reumert Talentpris for sin optræden i "VHS vs. Betamax", som havde premiere på Svalegangen i januar i år.

Nu modtager Aarhus-skuespilleren Lauritzen Fondens Believe in You-pris, når fonden uddeler priser inden for skuespil, film og TV søndag 10. september på Folketeatret i København. Foruden Fanny Louise Bernth modtager også Patrick Baurichter en Believe in You-pris. Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som har markeret sig som talenter med potentiale fremadrettet. Udover hæderen modtager de også 20.000 kroner.

Skuespiller Fanny Louise Bernth er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2016. Allerede inden hun kom ind på skuespillerskolen, havde hun prøvet kræfter med skuespilleriet. Som 10-årig var Fanny Louise Bernth nemlig med i børnefilmen "Falkehjerte". Rollen som Karla i familieforestillingen "Karlas Kabale", der byggede på Renée Toft Simonsens populære børnebøger, var hendes teaterdebut på Aarhus Teater.

Under sin elevtid medvirkede Fanny Louise Bernth også i "Inga og Lutz" på Teatret Svalegangen. I 2017 medvirkede hun i forestillingen "VHS vs. Betamax" samme sted.

Lige nu er hun aktuel i Christian Tafdrups film "En frygtelig kvinde" og i Ole Bornedahls "John" i 2017. Fanny Louise Bernth vil inden længe kunne ses i DR's næste store dramasatsning "Herrens Veje".

I motivationen skriver priskomitéen: "Fanny har malet, tegnet, sunget, men skuespillet blev ved med at trænge sig på. At komme gennem sin blufærdighed og finde frem til det, der kan mærkes og føles. For Fanny er det vigtigt ikke at blive sat i bås - men at prøve alt muligt af - og det er lykkedes temmelig godt! .... hun er simpelthen bare et af de største talenter, vi har i disse år. 

Fanny Louise Bernth modtog tidligere på året en Reumert Talentpris for sin rolle i Teatret Svalegangens
Fanny Louise Bernth modtog tidligere på året en Reumert Talentpris for sin rolle i Teatret Svalegangens "VHS vs. Betamax". Foto: Morten Fauerby/Montgomery

Hæder til ung Aarhus-skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce