Hæderspris fra Diabetesforeningen: Fra én århusforsker til en anden

Reimar W. Thomsen

Hæderspris fra Diabetesforeningen: Fra én århusforsker til en anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reimar W. Thomsen og Marit Eika Jørgensen modtog for nylig Niels Schwartz Sørensens Prisen 2018. Prisen er indstiftet af Diabetesforeningen og tildeles for deres store bidrag til forskningen i diabetes.

Reimar W. Thomsen, der er overlæge og lektor ved Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, har de seneste 16 år rettet sin forskning mod at forbedre behandlingen af danske diabetespatienter. Han modtager Niels Schwartz Sørensens Prisen for sit arbejde med at opbygge en stærk registerforsknings-infrastruktur på diabetesområdet i Danmark herunder i det landsdækkende DD2-projekt, som på nuværende tidspunkt har indrulleret mere end 8.000 patienter med type 2-diabetes. Reimar W. Thomsen var blandt de første til at kortlægge risikoen for infektionssygdomme blandt personer med diabetes i store, befolkningsbaserede studier og undersøgte tidligt den gavnlige effekt af kolesterolsænkende behandling i forhold til infektioner.

Professor og overlæge Marit Eika Jørgensen får prisen for sin omfattende forskning i årsager til type 2-diabetes med afsæt i Grønland. Marit Eika Jørgensen dokumenterede som den første en høj forekomst af type 2-diabetes i Grønland på næsten 10 procent i den voksne befolkning, hvor yderligere 20 procent har forstadier til sygdommen. Dette arbejde satte diabetes på dagsordenen både i Grønland og i hele den arktiske region og har haft positiv betydning for forebyggelse, opsporing og behandling af diabetes i Grønland. Marit Eika Jørgensen har siden 2011 fungeret som overlæge og forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen og sideløbende som professor på både Syddansk Universitet og Grønlands Universitet.

Niels Schwartz Sørensens Prisen, der blev stiftet af Diabetesforeningen i 1992, er på 50.000 kroner og opkaldt efter diabetesprofessoren af samme navn. De to vindere modtager med prisen hver et legat på 50.000 kroner.

Dansk diabetesforskning står i stor gæld til den nu afdøde professor Niels Schwartz Sørensen, der i sin tid som overlæge opbyggede forskningsenheden på Aarhus Universitetshospital og bidrog med gennembrydende forskning i diabetes i hele sit arbejds- og forskerliv. Niels Schwartz Sørensen varetog samtidig flere tillidshverv blandt andet i Diabetesforeningen.

Prisen blev uddelt på årsmødet for diabeteslægernes faglige selskab, Dansk Endokrinologisk Selskab, i Odense.

Hæderspris fra Diabetesforeningen: Fra én århusforsker til en anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce