Demokratistafetten ramte byrådssalen

Ungdomsbyrådet, der talte elever fra flere af kommunens uddannelsessteder, mødtes torsdag med borgmester Uffe Jensen. Arkivfoto.


Demokratistafetten ramte byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campus Odder, flygtninge og de unges mulighed for at få de lokale politikere i tale var blandt emnerne ved det første ungdomsbyrådsmøde i Odder Kommune.

Torsdag middag mødtes en gruppe elever fra flere af byens uddannelsesinstitutioner med borgmester Uffe Jensen (V) i byrådssalen til det første, men måske ikke sidste, ungdomsbyrådsmøde nogensinde. Arrangementet var et led i Demokratistafetten, der har besøgt Odder i denne uge med det formål at bevidstgøre unge og give dem mod på og lyst til at deltage i samfundet og demokratiet.

Uffe Jensen indledte byrådsmødet, der blev live-streamet til Odder Gymnasium, med en gennemgang af selve proceduren i forhold at betjene mikrofoner og stole - og så kunne der snakkes emner.

Første punkt på dagsordene var planerne om at lave et campus ved Odder Gymnasium, hvor flere ungdomsuddannelser samles. Der var bred enighed om, at det var en god idé.

»Ved at samle flere uddannelser får vi et større indblik i og forståelse for hinandens verdener,« lød det fra Rasmus Skjelborg, der går på Odder Gymnasium.

Flere byrådsmedlemmer udtrykte bekymring for, at der på et campus let vil kunne opstå en os-og-dem situation. Men der var også tiltro til, at situationen kunne løses.

»Jeg tror, vi kan håndtere ansvaret,« konstaterede Rasmus Skjelborg og blev suppleret af Hector Husum, den ene af de to formand for Odder Ungdomsråd.

»Fælles faciliteter vil uden tvivl fremme integrationen. Spørgsmålet er bare, om der er plads rent fysisk,« sagde Hector Husom.

Næste punkt på dagsordenen handlede om integration af flygtninge i Odder Kommune. Konklusionen på debatten blev, at foreningslivet kan bruges som løftestang, men at også private kan give en hjælpende hånd med.

»Og så er det vigtigt, at vi ikke får gemt alle flygtninge væk i den samme bygning. De skal tæt på os,« lød et af argumenterne.

Som afrunding på det første ungdomsbyrådsmøde i Odder Kommune bad Uffe Jensen byrådsmedlemmerne evaluere på selve ideen med et ungdomsbyrådsmøde, og her fik han lidt blandede bolsjer retur.

»Det er en meget sød tanke, at vi sidder i hestesko og leger byråd, men jeg tror, at det vil være mere brugbart at tage snakken i et andet forum, hvor vi eksempelvis kunne komme i dialog med flere byrådsmedlemmer. Man har tidligere med succes forsøgt sig med mindre enheder,« sagde Søren-Haldur Bülow Rasmussen og blev bakket op af Rasmus Skjelborg.

»Det er godt, vi har det her projekt og møde, men jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne diskutere med flere byrådsmedlemmer,« sagde Rasmus Skjelborg.

Hector Husom kaldte arrangementet godt - og tilføjede et men:

»Det er ikke nok med dialog en gang om året,« lød det.

Demokratistafetten ramte byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce