Frivillig Fredag endte i ren lagkage

Anna Schmidt Clausen fra Odder Gymnasium og Emil Vester­gaard ­Jensen ankom sammen til Pakhuset på Frivillig Fredag.


Frivillig Fredag endte i ren lagkage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirka 140 unge fra Eriksminde Efterskole, 10. klassecentret Odder Ungdomsskole og Odder Gymnasium brugte fredag formiddag på samvær med beboere fra de lokale ældrecentre.

Fredag formiddag dannede Pakhuset i Odder rammen for Frivillig Fredag 2015, hvor unge møder ældre til blandt andet en gåtur, hygge og lagkagespisning. Og den fjerde udgave af arrangementet blev en succes i en sådan grad, at der nærmest ikke var plads til alle deltagere i Pakhuset.

I nærheden af 140 unge frivillige fra Eriksminde Efterskole, 10. klassecentret Odder Ungdomsskole og Odder Gymnasium var mødt op, og alle fik en briefing af Pernille Helbo, der leder Frivilligcenter Odder. Derefter blev de frivillige afskudt mod forskellige mål i byen, nogle medbringende kage, der skulle spise med ældre på stedet, og i løbet af den næste halve times tid ankom unge og ældre til Pakhuset. Her bød borgmester Uffe Jensen unge og ældre velkommen, hvorefter der var dækket op til te, kaffe og lagkager doneret af Gertz, Søsterbageren og Kvickly Odder.

Pernille Helbo glædede sig over, at så mange unge frivillige havde tilmeldt sig fredagens arrangement.

»Faktisk var der så mange, der havde meldt sig til som frivillige, at vi har været nødt til at sige pænt nej tak til nogle. Vi er naturligvis meget glade for den store interesse,« forklarede hun.

Bertel Mølgaard og Andreas Aagaard, henholdsvis 14 og 16 år og fra Eriksminde Efterskole, var blandt de fredagsfrivillige, og for dem var det helt naturligt at deltage.

»Det er bare god stil at hjælpe,« konstaterede Bertel Mølgaard og blev bakket op af Andreas Aagaard.

»Jeg håber da, at der er nogen, der vil spise lagkage med mig, når jeg engang bliver gammel. Så selvfølgelig er vi med i dag,« sagde han.

Også kvartetten Camilla, Emma, Lotte og Yamira fra 3. Y på Odder Gymnasium var at finde blandt de frivillige, der havde fået bevilliget fravær fra deres uddannelsessted.

»Jeg har været med tidligere, og det er super hyggeligt at være sammen om noget. Og det er også godt at få et indblik i, hvad de ældre laver og tænker på. Og så kommer der jo også nogle røverhistorier fra gamle dage,« lød det fra Lotte.

Dagen sluttede med, at Frivilligcentret udstedte Frivillig Fredag-beviser til alle frivillige, så der også var en synlig effekt af formiddagens gode arbejde.

Frivillig Fredag endte i ren lagkage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce