Temadag mod misbrug

På temadagen kan de unge blandt andet melde sig til en workshop om ?den gode fest?. Ud over alkoholmisbrug handler dagen også om narkotika og andre typer af misbrugsproblemer. Arkivfoto: Scanpix
Foto: Michael Bothager/Scanpix Denmark

Temadag mod misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lions Club og Odder Kommune inviterer unge, deres forældre og resten af borgerne til en temadag på gymnasiet om alkohol og stoffer.

Et af Lions Clubs mål er at bekæmpe misbrug. Derfor har den lokale Odder-afdeling fået ideen til en hel temadag, kaldt SpotOn, om alkohol og stoffer. Ikke hvordan det skal indtages, men hvordan man får et naturligt forhold til alkohol, og hvordan man undgår et misbrug og overhovedet at begynde på stoffer.

Skuespiller Ole Thestrup vil to gange i løbet af dagen, først for elever og forældre og siden for offentligheden, holde foredrag om sit liv med og uden alkohol. Arkivfoto: Scanpix
Skuespiller Ole Thestrup vil to gange i løbet af dagen, først for elever og forældre og siden for offentligheden, holde foredrag om sit liv med og uden alkohol. Arkivfoto: Scanpix
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Denmark

Det meste af torsdag 2. oktober er afsat til emnet, og i samarbejde med Odder Kommune, Odder Produktionsskole, Odder Gymnasium og HG Odder inviterer Lions Club Odder i skoletiden eleverne på en række foredrag og workshops.

Temadagen SpotOn
<p>Kl. 9-14: Foredrag og workshops for elever</p>

<p>Kl. 16-18: Foredrag og debat for forældre</p>

<p>Kl. 19-21.15: Diverse foredrag for (blandt andet med Ole Thestrup)og dialog med offentligheden - se programmet på Oddernettet</p>

»Dagen er for de 250 elever på de første årgange, som skal melde sig på op til to workshops om for eksempel 'den gode fest', 'alkoholpolitik for unge' eller 'hvad gør hash ved kroppen',« fortæller Poul Erik Vestergaard fra Lions Club Odder.

»Her som ved resten af arrangementet foregår det, uden at nogen skal bankes i hovedet, eller at vi løfter pegefingre. Vi håber blot, de unge får et indblik i, hvor galt det kan gå, og hvordan man kan forebygge et misbrug.«

Senere på dagen inviteres eleverne med deres forældre til foredrag og debat - blandt andet vil skuespiller Ole Thestrup fortælle om sit liv med og uden alkohol. Det vil han også om aftenen, hvor det er resten af borgernes tur til at deltage i temadagen. Klokken 19 bydes enhver velkommen på gymnasiet til et par timer med information, inspiration og diskussion.

»Vi håber, der kommer mange, for det er et projekt, der tåler bevågenhed. Og vi håber, temadagen kan give god debat og oplysning og være med til at skabe dialog eleverne, lærerne og forældrene imellem,« siger Poul Erik Vestergaard.

Det er første gang, Lions Club er med til at arrangere sådan en dag, så Poul Erik Vestergaard håber på succes, så den kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed i en eller anden form.

»Hvis vi på den måde kan få fat i de første årgange hvert år og kan være med til at forebygge misbrug, så vil vi meget gerne det,« konstaterer han.

Lions Club har selv finasieret foredragsholderne, mens kommunen står for forplejning, og gymnasiet lægger lokaler til.

Temadag mod misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce