Vindmølleforslag kom i stiv modvind

Collage - arkivfoto.


Vindmølleforslag kom i stiv modvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opstillingen af en vindmølle ved Odder Gymnasium skal indgå i en større helhed omkring gymnasiet, lyder det fra flere politikere.

Et forslag om, at byrådet skulle behandle en ansøgning fra Odder Gymnasium om at opføre en 24,5 m høj mølle på gymnasiets grund, blev blæst af banen på mandagens byrådsmøde. Miljø- og Teknikudvalget (MTU) havde allerede afvist forslaget.

Blot fire af de 18 fremmødte byrådsmedlemmer stemte for, heriblandt forslagets fader, Radikales Kresten Bjerre. Han fik kun opbakning fra SF og Enhedslisten.

Argumentet fra Kresten Bjerre var, at når byrådet kunne godkende opstillingen af flere langt større vindmøller ved Torrild, møller der vil medføre gener for naboer, så ville byrådet også give dispensation til en forholdsvis lille mølle, der ifølge Kresten Bjerre »ikke generer nogen«.

Den vindmølle, Odder Gymnasium gerne vil stille op, er højere end det tilladte ifølge lokalplanen for området. Der er da også kommet flere indsigelser fra naboerne.

Men ifølge flere byrådsmedlemmer er højden ikke det eneste problem. Formanden for Miljø- og Teknikudvalget Elvin Hansen (S) kunne således fortælle, at det er aftalt med Odder Gymnasium, at der holdes et offentligt møde, hvor der både snakkes vindmøller, campus, p-pladser og hvad der ellers er planlagt ved gymnasiet.

»Jeg kan ikke støtte forslaget om at behandle ansøgningen i byrådet, fordi vindmøllen skal ses i sammenhæng med resten af det, der skal ske,« lød det fra Hans Hammann (V).

Ditte Marie Thejsen (EL) mente, at beslutningen om vindmøllen ved Odder Gymnasium var præget af sagen om vindmøllerne i Torrild, og Marianne Hundebøll (SF) talte om »mølleforskrækkelse« og undrede sig.

De kommentarer fik MTU-medlem John Rosenhøj (DF) op af stolen.

»I underkender vores evne til at skille tingene ad, og I blander æbler og pærer. Vi har forholdt os til sagen og lyttet til folk,« sagde han og blev sekunderet af MTU-næstformand Jakob Taul (K).

»Der er tale om to forskellige ting. Jeg synes, projektet ved gymnasiet er spændende, men det er invasivt at placere en mølle netop der. Men jeg vil gerne drøfte en alternativ placering,« sagde Jakob Taul.

Sanne Rubinke (SF) konstaterede derefter, at der både er en økonomisk og en miljømæssig gevinst ved at sætte møllen op ved gymnasiet.

»Jeg forstår ikke, at Socialdemokraterne og Venstre mener, at møllen vil genere naboerne. Jeg vil gerne høre jer sige det,« lød det fra Sanne Rubinke.

Forslagsstilleren Kresten Bjerre undrede sig igen over, at man kunne sige ja til flere store og for naboerne problematiske vindmøller ved Torrild, men nej til en mølle ved gymnasiet.

»Vil man virkelig hellere brænde fossile brændstoffer af,« spurgte han.

Vindmølleforslag kom i stiv modvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce