De midtjyske kommuner og regionen sikrer arven efter Aarhus 2017

Horsens Kunstmuseum var et af de syv jyske kunstmuseer, som skabte udstillinger over det fælles tema "De syv dødssynder". På Horsens Kunstmuseum handlede det om vrede. Arkivfoto: Søren E. Alwan

De midtjyske kommuner og regionen sikrer arven efter Aarhus 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 19 kommuner og regionen fortsætter det tætte samarbejde på kulturområdet, når Kulturhovedstads-året slutter til nytår. Det betyder flere projekter med international gennemslagskraft.

Horsens: Ånden fra Aarhus 2017 lever videre i hele Region Midtjylland. Også efter nytår. Det sikrer en netop indgået samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og regionens 19 kommuner.

Aftalen sikrer fælles udvikling af konkrete projekter og kulturaktiviteter samt samarbejde om internationale konferencer og events. Samtidig bygger den videre på de samarbejdsformer, arbejdet med kulturhovedstaden har etableret og styrket.

- Aftalen bliver ramme for et kultursamarbejde, hvor alle løfter hinanden, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Regionen kan fremover målrette regionale og lokale kulturmidler med støtte fra bl.a. EU til større projekter. Dermed sikrer vi, at den store investering i Aarhus 2017 giver kulturen et varigt løft, og jeg er selvfølgelig glad for, at alle kommuner bakker op.

Projekter, der skal fortsætte
Blandt de Aarhus 2017-projekter, der har lagt op til det fortsatte samarbejde, er: 

"De syv dødssynder" - et samarbejde mellem syv kunstmuseer i regionen, som for flere museers vedkommende betød en fordobling af besøgstallet.

Urban Lab - gentænkning af byudvikling på tværs af kultur og byplan.

Gentænk landsbyen - landsbyudvikling med udgangspunkt i kultur og borgerinitiativer.

Værdien og effekten af den fælles markedsføring og internationale omtale.

Lokal deltagelse og opbakning. F.eks. overværede 70.000 den officielle åbning i Aarhus, og 38.000 børn deltog ved børneåbningen i hele regionen.

Kultur udvikler byerne

Økonomien i aftalen modsvarer i sagens natur ikke kulturhovedstads-satsningen. Alligevel betyder samarbejdet, at der bliver udsigt til flere projekter i stil med succeserne fra 2017.

- Kulturhovedstaden har givet en lokal gennemslagskraft i hele regionen. Samtidig har den vist, hvordan kultur kan være med til at løfte andre områder, f.eks. byudvikling, turisme, fødevarer og de kreative erhverv, siger formanden for kommunekontaktrådet i Region Midtjylland og borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S).

Også i sekretariatet bag kulturhovedstaden er der glæde over aftalen.

- Det regionale samarbejde har været et vigtigt fundament for kulturhovedstaden, og aftalen er et stærkt aftryk og helt centralt for den videre udvikling af vores region, siger direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews

Finansieringen af aftalen fordeles mellem kommuner og region på den måde, at kommunerne afsætter én krone pr. indbygger pr. år, svarende til cirka 1,2 mio. kroner. Region Midtjylland bidrager med samme beløb plus udgifter til koordinering og administration af samarbejdet.

De midtjyske kommuner og regionen sikrer arven efter Aarhus 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce