Tre DM-titler på stribe for Anders Antonsen

Anders Antonsen tog sin tredje DM-titel på stribe. Foto: Kim Haugaard

Tre DM-titler på stribe for Anders Antonsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Antonsen vandt lørdag aften sit tredje danske mesterskab på stribe.

Badminton: Aarhus og DM går godt i spænd for Anders Antonsen. Han kommer nærmest heller ikke mere på hjemmebane i en DM-situation end i Ceres Arena, der ligger ret tæt på Aarhus Badmintonhal og forældrenes hjem, hvor han bor hver gang han er tilbage i Aarhus.

AB-spilleren har vundet de seneste to år og lørdag havde han muligheden for at tage den tredje sejr på stribe. Århusianeren var storfavorit i kampen mod Steffen Rasmussen, som normalt stiller op for Odense i ligaen. Rasmussen var kommet videre til finalen på et afbud fra Jan Ø. Jørgensen, der måtte trække sig fra fredagens semifinale med en skade i første sæt.

Det var en finale, hvor presset var størst på Antonsen, men det gjorde ikke det store ved AB-drengen, der hentede sit tredje DM-guld på stribe.

Efter en rolig indledning på opgøret begyndte han at hive nogle af de slag frem, der tidligere har sendt et hav af sejre i hans retning. For selvom Steffen Rasmussen forsøgte at spille med, så var det tydeligt, at modstanderen på den anden side af nettet lige trak niveauet et hak op, når det var nødvendigt, og leverede de vinderslag, der holdt ham komfortabelt i førersædet.

Første sæt endte 21-14. Anden sæt blev ikke meget tættere, og da finalen nåede sin slutning, så kunne Anders Antonsen give hånd til sin modstander og efterfølgende tage de få skridt over mod det største podie i hallen og lade sig hylde som dansk mester for tredje år i træk.

- Nogle vil se det som et pres at være så stor favorit, men det synes jeg sgu ikke, at det er. Det giver mig bare en tro på, at jeg selvfølgelig kan vinde sådan en kamp. Jeg har det fint med det, sagde Anders Antonsen efter sejren i herresingle.

- Jeg vidste, at han ville komme aggressivt ud og forsøge at presse tempoet op og gå efter linjerne. For mig handlede det om at holde ham væk fra de muligheder og ikke give ham de nemme løft, så han fik chancen for det. Jeg skulle køre ham rundt på banen, så han ikke kunne komme i position til sine slag, lød det.

Han var glad for den tredje titel på stribe. Det kunne modstanderen ikke ændre på.

- Det er tit et emne med skader fra forbundsspillerne. Jeg havde selvfølgelig håbet på at kunne møde Jan Ø. Jørgensen i finalen, men han blev desværre skadet i baglåret. Sådan er det. Jeg kan ikke gøre andet end at spille mod dem, som jeg nu skal møde. En sejr er en sejr, men det havde da været fedt at spille en brag af en finale mod Jan Ø, sagde den danske mester.

DM-titlen var blot en i række af nogle flotte præstationer på det seneste, hvor højdepunktet naturligvis var sejren i Indonesian Masters. En opadgående kurve, der kan skyldes, at fysikken er ved at komme også. Et punkt, Anders Antonsen har haft stor fokus på i de senere år.

- Jeg føler mig fint rustet til at kunne spille lange kampe. Det er ikke som før, hvor jeg kunne være nervøs for, at kampene trak ud. Jeg føler mig parat. Hvis det bliver en fysisk kamp, så bliver det sådan. Det har jeg det ikke dårligt med. Selvtillidsmæssigt er det godt, at jeg er klar på det hele. Om det bliver fysisk eller teknisk præget gør ikke det store. Hvor jeg tidligere har været bange for, at det blev for fysisk, har jeg taget nogle dumme chancer og valg nogle gange. Det fysiske har taget et lille skridt opad, men der er stadig langt igen, sagde Antonsen.

Allerede mandag skal han i kamp igen for klubholdet Aarhus AB, som møder Vendsyssel i kvartfinalen på udebane. Og det bliver generelt et presset program med mange kampe i den kommende tid.

- Det er hårdt. Rigtigt hårdt. En ting er det fysiske, fordi kamp bare gør noget andet ved kroppen end træning, men også på det mentale punkt. Du skal hele tiden være klar. Du kan ikke bare gå ind til en kamp og sige vi ser lige på det, så er der en chance for, at du dummer dig og taber en kamp, du ikke har lyst til det.

DM i Badminton
DM-finaler i Ceres Arena, lørdag:

Damedouble: Alexandra Bøje/Sara Lundgaard - Claudia Parades/Julie Finne-Ipsen 16-21, 19-21

Herredouble: Lasse Mølhede/Mathias Bay-Smidt - David Daugaard/Frederik Søgaard 21-15, 21-16

Damesingle: Mia Blichfeldt - Line Kjærsfeldt 21-8, 16-21, 17-21

Herresingle: Steffen Rasmussen - Anders Antonsen 14-21, 10-21

Mixeddouble: Mathias Christensen/Christinna Pedersen - Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby 15-21, 19-21

Tredje guld til Kjærsfeldt

Den tidligere Aarhus AB-spiller Line Kjærsfeldt leverede et imponerende comeback i damesingle. Første sæt endte klart til Mia Blichfeldt, men i de efterfølgende set var Line Kjærsfeldt i teten og kunne tage sin tredje guldmedalje med sejr i tredje og afgørende set med cifrene 21-17. Det var Kjærsfeldts fjerde DM-finale.

- Det var dejligt at være tilbage i Aarhus og mærke støtten fra publikum. Det tror jeg helt sikkert hjalp mig til sejr. Jeg var rigtig sur og indebrændt efter første set, fordi jeg ikke fik det ud, som jeg gerne ville. Jeg har dog noget vildskab inderst. Jeg hader at tabe og elsker at vinde, sagde mesteren efter sin sejr.

Tre DM-titler på stribe for Anders Antonsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.