Ung AGF-angriber på vej til Holland

Anders Fæster er tæt på et skifte til hollandske Groningen. FOTO: OLE NIELSEN

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Fæster gjorde så stort et indtryk på den hollandske Æresdivisionsklub FC Groningen, at de har tilbudt den 197 centimeter høje angriber en toårig kontrakt.

FODBOLD: Han har den mest fantastiske inderside i en størrelse 44. Sådan lyder beskrivelsen af den 197 centimeter høje angriber Anders Fæster fra en af hans tidligere trænere.

Den høje angriber har i de seneste to sæsoner været en del af det U17-hold på Fredensvang, der vandt danmarksmesterskaberne to år i træk. Specielt i foråret bankede den store angriber målene ind i stor stil og havde sin del af æren for, at AGF U17s hold også kunne kalde sig dansk mester i midten af juni måned.

Angriberen er dog ikke at finde på Fredensvang efter sommerferien. Hans kontrakt med AGF udløb, da juni blev til juli og han rykker med al sandsynlighed videre til den hollandske fodboldklub FC Groningen, der i sidste sæson sluttede på en midterplacering i den bedste hollandske række.

Anders Fæster var i slutningen af juni på et prøvetræningsophold i den hollandske klub i uge, hvor han gjorde så stærkt et indtryk på klubbens ungdomsafdeling, at de har tilbudt ham en toårig kontrakt med en option på et år yderligere.

- De havde set mig spille en kamp i løbet af foråret og tog kontakt til min agent, hvorefter jeg var nede og træne med dem i en uge og se på forholdene. Jeg spillede også en enkelt kamp mod Twente, mens jeg var dernede, fortæller Anders Fæster.

Han har ikke sat sin underskrift på en aftale endnu, men planen er, at han skal ned og have lavet det endelige lægetjek, hvorefter aftalen skal underskrives, så angriberen kan starte op sammen med Groningens U19 hold 1. august.

- Det er en stor forandring i ens liv. Jeg kommer jo ikke til at se familie, venner eller kæreste på daglig basis. På den anden side har jeg det sådan, at jeg tror, at jeg ville fortryde det om 10 år, hvis jeg ikke sagde ja, siger Anders Fæster.

Der var tale om en mulig forlængelse i AGF, ligesom en engelsk klub gerne ville have ham til prøvetræning derovre. Oplevelsen i Groningen var imidlertid så god, at han ikke var i tvivl om, at det var der, at karrieren skulle fortsætte.

- Jeg havde en rigtig god fornemmelse efter jeg havde været dernede. De var gode til at tage imod mig og var meget opsatte på at give mig en god oplevelse. Samtidig var der en god forbindelse mellem mig og de folk, der var tilknyttet deres akademi. Det var hele pakken, der tiltalte mig ved Groningen. De går ikke kun op i fodbolden, men i det hele menneske og de vil gerne have, at man tager en uddannelse ved siden af, så det ikke kun går op i fodbold, siger angriberen og tilføjer, at han følte, det var det rigtige tidspunkt at tage videre på.

Groningen er kendt for sit stærke ungdomsakademi, hvor blandt andre den hollandske verdensstjerne Arjen Robben har gået i fire år. 35 procent af den nuværende trup på klubbens førstehold i Æresdivisionen har også været tilknyttet akademiet.

De fleste hold har haft svært ved at stoppe den høje angriber i U17-rækken. FOTO: OLE NIELSEN
De fleste hold har haft svært ved at stoppe den høje angriber i U17-rækken. FOTO: OLE NIELSEN

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.