Ung AGF-angriber på vej til Holland

Anders Fæster er tæt på et skifte til hollandske Groningen. FOTO: OLE NIELSEN

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Fæster gjorde så stort et indtryk på den hollandske Æresdivisionsklub FC Groningen, at de har tilbudt den 197 centimeter høje angriber en toårig kontrakt.

FODBOLD: Han har den mest fantastiske inderside i en størrelse 44. Sådan lyder beskrivelsen af den 197 centimeter høje angriber Anders Fæster fra en af hans tidligere trænere.

Den høje angriber har i de seneste to sæsoner været en del af det U17-hold på Fredensvang, der vandt danmarksmesterskaberne to år i træk. Specielt i foråret bankede den store angriber målene ind i stor stil og havde sin del af æren for, at AGF U17s hold også kunne kalde sig dansk mester i midten af juni måned.

Angriberen er dog ikke at finde på Fredensvang efter sommerferien. Hans kontrakt med AGF udløb, da juni blev til juli og han rykker med al sandsynlighed videre til den hollandske fodboldklub FC Groningen, der i sidste sæson sluttede på en midterplacering i den bedste hollandske række.

Anders Fæster var i slutningen af juni på et prøvetræningsophold i den hollandske klub i uge, hvor han gjorde så stærkt et indtryk på klubbens ungdomsafdeling, at de har tilbudt ham en toårig kontrakt med en option på et år yderligere.

- De havde set mig spille en kamp i løbet af foråret og tog kontakt til min agent, hvorefter jeg var nede og træne med dem i en uge og se på forholdene. Jeg spillede også en enkelt kamp mod Twente, mens jeg var dernede, fortæller Anders Fæster.

Han har ikke sat sin underskrift på en aftale endnu, men planen er, at han skal ned og have lavet det endelige lægetjek, hvorefter aftalen skal underskrives, så angriberen kan starte op sammen med Groningens U19 hold 1. august.

- Det er en stor forandring i ens liv. Jeg kommer jo ikke til at se familie, venner eller kæreste på daglig basis. På den anden side har jeg det sådan, at jeg tror, at jeg ville fortryde det om 10 år, hvis jeg ikke sagde ja, siger Anders Fæster.

Der var tale om en mulig forlængelse i AGF, ligesom en engelsk klub gerne ville have ham til prøvetræning derovre. Oplevelsen i Groningen var imidlertid så god, at han ikke var i tvivl om, at det var der, at karrieren skulle fortsætte.

- Jeg havde en rigtig god fornemmelse efter jeg havde været dernede. De var gode til at tage imod mig og var meget opsatte på at give mig en god oplevelse. Samtidig var der en god forbindelse mellem mig og de folk, der var tilknyttet deres akademi. Det var hele pakken, der tiltalte mig ved Groningen. De går ikke kun op i fodbolden, men i det hele menneske og de vil gerne have, at man tager en uddannelse ved siden af, så det ikke kun går op i fodbold, siger angriberen og tilføjer, at han følte, det var det rigtige tidspunkt at tage videre på.

Groningen er kendt for sit stærke ungdomsakademi, hvor blandt andre den hollandske verdensstjerne Arjen Robben har gået i fire år. 35 procent af den nuværende trup på klubbens førstehold i Æresdivisionen har også været tilknyttet akademiet.

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.
Afspil video
Superligaen ruller afsted - og vi har samlet alle målene lige her!
Runde 1 af Superligaen er færdig og vi er blevet forkælet fra start af! Vi har samlet alle målene fra den netop overstået runde.
Afspil video
Highlights: Erceg og Wilczek førte Brøndby til sejr i Randers!
Sidste kamp i Superligaens første runde blev afviklet i det kronjyske, hvor Randers tog imod Brøndby. Kampen endte 0-2 til gæsterne med målscorerne Ante Erceg og Kamil Wilczek.
Afspil video
Highlights: Fischer brænder straffe i overtiden og sikrer Horsens-sejr!
Det blev en yderst dramatisk debut-kamp i Parken, da FC København og AC Horsens tørnede sammen. I anden halvleg kom gæster på både 0-1 og 0-2. Det lykkedes dem også at tage alle tre point med hjem efter at være hårdt presset i de døende minutter.