Ung AGF-angriber på vej til Holland

Anders Fæster er tæt på et skifte til hollandske Groningen. FOTO: OLE NIELSEN

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Fæster gjorde så stort et indtryk på den hollandske Æresdivisionsklub FC Groningen, at de har tilbudt den 197 centimeter høje angriber en toårig kontrakt.

FODBOLD: Han har den mest fantastiske inderside i en størrelse 44. Sådan lyder beskrivelsen af den 197 centimeter høje angriber Anders Fæster fra en af hans tidligere trænere.

Den høje angriber har i de seneste to sæsoner været en del af det U17-hold på Fredensvang, der vandt danmarksmesterskaberne to år i træk. Specielt i foråret bankede den store angriber målene ind i stor stil og havde sin del af æren for, at AGF U17s hold også kunne kalde sig dansk mester i midten af juni måned.

Angriberen er dog ikke at finde på Fredensvang efter sommerferien. Hans kontrakt med AGF udløb, da juni blev til juli og han rykker med al sandsynlighed videre til den hollandske fodboldklub FC Groningen, der i sidste sæson sluttede på en midterplacering i den bedste hollandske række.

Anders Fæster var i slutningen af juni på et prøvetræningsophold i den hollandske klub i uge, hvor han gjorde så stærkt et indtryk på klubbens ungdomsafdeling, at de har tilbudt ham en toårig kontrakt med en option på et år yderligere.

- De havde set mig spille en kamp i løbet af foråret og tog kontakt til min agent, hvorefter jeg var nede og træne med dem i en uge og se på forholdene. Jeg spillede også en enkelt kamp mod Twente, mens jeg var dernede, fortæller Anders Fæster.

Han har ikke sat sin underskrift på en aftale endnu, men planen er, at han skal ned og have lavet det endelige lægetjek, hvorefter aftalen skal underskrives, så angriberen kan starte op sammen med Groningens U19 hold 1. august.

- Det er en stor forandring i ens liv. Jeg kommer jo ikke til at se familie, venner eller kæreste på daglig basis. På den anden side har jeg det sådan, at jeg tror, at jeg ville fortryde det om 10 år, hvis jeg ikke sagde ja, siger Anders Fæster.

Der var tale om en mulig forlængelse i AGF, ligesom en engelsk klub gerne ville have ham til prøvetræning derovre. Oplevelsen i Groningen var imidlertid så god, at han ikke var i tvivl om, at det var der, at karrieren skulle fortsætte.

- Jeg havde en rigtig god fornemmelse efter jeg havde været dernede. De var gode til at tage imod mig og var meget opsatte på at give mig en god oplevelse. Samtidig var der en god forbindelse mellem mig og de folk, der var tilknyttet deres akademi. Det var hele pakken, der tiltalte mig ved Groningen. De går ikke kun op i fodbolden, men i det hele menneske og de vil gerne have, at man tager en uddannelse ved siden af, så det ikke kun går op i fodbold, siger angriberen og tilføjer, at han følte, det var det rigtige tidspunkt at tage videre på.

Groningen er kendt for sit stærke ungdomsakademi, hvor blandt andre den hollandske verdensstjerne Arjen Robben har gået i fire år. 35 procent af den nuværende trup på klubbens førstehold i Æresdivisionen har også været tilknyttet akademiet.

De fleste hold har haft svært ved at stoppe den høje angriber i U17-rækken. FOTO: OLE NIELSEN
De fleste hold har haft svært ved at stoppe den høje angriber i U17-rækken. FOTO: OLE NIELSEN

Ung AGF-angriber på vej til Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Esbjergenserne tog sejren, trods intensivt Brøndby-pres i de døende minutter
Søndagens sene kamp bød på top-opgør mellem Esbjerg FB og Brøndby IF, hvor oprykkerne fra det vestlige Jylland vandt en kneben 2-1-sejr, på trods af hektisk Brøndby-pres. Joni Kauko leverede en flot detalje, mens Benedikt Röcker forsøgte sig som forward i de sidste minutter.
Afspil video
Stokke: Jeg skal nok snart til at sætte bolden i kassen igen
Efter kampen havde Benjamin Stokke følelsen af, at de skulle have været mere kyniske I deres afslutninger.
Afspil video
Boilesen: Vi spiller ikke særlig godt og laver graverende personlige fejl
Nicolai Boilesen var ikke specielt imponeret af FCKs spil efter kampen, men anerkendte Rasmus Falks flotte præstation i kampen.
Afspil video
Highlights: Fantastiske Falk tryllebandt tilskuerne i dramatisk FCK-sejr over Randers
Randers gav FCK kamp til stregen og var i flere perioder klart dominerende, men Rasmus Falk var her, der og alle vegne for FCK.
Afspil video
25 års-jubilæum fejres med Lars Høgh-mur
I dag er det 25 år siden, at Odense Boldklub og klublegende Lars Høgh stod for det største enkelstående resultat i dansk klubfodbold, da de besejrede mægtige Real Madrid i UEFA-cuppen. Det var en stolt Lars Høgh, som blev hyldet før kampstart mellem OB og Vejle.