Århus Håndbold øjner gentagelse af sensationen: - Finalestævner har sit eget liv

Erik Veje fik en ordentlig lufttur, da pokalen kom i hus i 2013 efter en finalesejr over Skjern. Foto: Jens Thaysen

Århus Håndbold øjner gentagelse af sensationen: - Finalestævner har sit eget liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Veje Rasmussen har flere billeder på nethinden fra februar 2013, da Århus Håndbold hentede pokalsejren på hjemmebanen i Aarhus. I weekenden kan det ske igen, når Santander Cup Final Four løber af stablen i Jyske Bank Boxen i Herning. Intet er dog givet på forhånd i disse kampe, som har sit helt eget liv, ifølge cheftræneren.

HÅNDBOLD: Størstedelen af spillerne fra dengang har fremhævet pokaltriumfen i 2013 i Ceres Arena, som det allerstørste i deres karriere. Sejren over Skjern blev for mange den sidste store bedrift i karrieren, men også den eneste "rigtige" pokal i trofæskabet på kontorgangen i Ceres Arena, hvor Århus Håndbold har hjemme. Godt nok blev den efterfølgende Super Cup også vundet i efteråret 2013, men sejren over Skjern på hjemmebane i Santander Cup er stadig et højdepunkt i ligaklubbens historie.

I den kommende weekend er Århus Håndbold igen en del af lukkede selskab, når de skal dyste om titlen som pokalmester med Skanderborg, Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg.

Første duel bliver et direkte østjysk opgør mellem Skanderborg og Århus Håndbold. Nøjagtigt ligesom dengang i februar 2013, hvor det altså endte med en århusiansk triumf i semifinalen og siden hen i finalen, hvor Skjern blev besejret med den mindste margin.

Ser man bort fra folkene omkring holdet, så er cheftræner Erik Veje Rasmussen den eneste der er tilbage fra dengang, hvor Aarhus for en stund gik håndboldamok og fejrede den første titel til et herrehold i byen siden Aarhus KFUMs danske mesterskab i sæsonen 1982-1983.

- Det er lidt som at huske tilbage på sin barndom, hvor man har set nogle billeder fra dengang, siger cheftræner Erik Veje Rasmussen.

- Nu har jeg set billederne fra pokalfinalen en del på det seneste, fordi de er blevet lagt på hjemmesiden og de sociale medier. En af de ting, som jeg husker bedst, var efter Claus Møller Jacobsen havde brændt sit forsøg på Jan "Tromle" Nielsen, at vores fløjspiller Mikkel Saad får fat i bolden nede i hjørnet med tre sekunder igen og vælger at spille bolden ind igennem feltet, hvor Rene Rasmussen fra Skjern er lige ved at få fat i bolden. Den situation har jeg tit tænkt på siden hen. Jeg tror simpelthen, at Jan Nielsen havde jagtet Mikkel Saad helt ud på parkeringspladsen efterfølgende, hvis bolden var endt i handsken på Rene Rasmussen og han havde scoret. Ellers var det jo en fin fest, siger cheftræneren.

Han føler, at hans hold er ganske godt rustet til opgaven i Herning. Flere af spillerne er begyndt at nærme deres topniveau, men som altid er der plads til justeringer. Blandt andet i forsvaret

- Når du først er kommet til finalestævnet, så er det hele meget åbent. Vi kan tabe til Skanderborg, men vi kan også gå hele vejen. Det er marginalerne, der er i spil. Det er målmændene eller store præstationer fra enkelte spillere, der kan afgøre tingene. Når jeg ser tilbage til pokalfinalen i 2013, så var en af tingene, som afgjorde tingene til vores fordel, at Henrik Hansen rent angrebsmæssigt spillede en fantastisk kamp. Pokalturneringen har sit helt eget liv. Alle er helt oppe at køre ved sådan et stævne, så det handler også om at kunne styre sine nerver, siger cheftræneren.

Final Four Santander Cup
Final Four Finalestævne i Santander Cup

Lørdag

Semifinaler:

13.30: Århus Håndbold - Skanderborg

16.00: Bjerringbro-Silkeborg - Aalborg Håndbold

Søndag

13.30: Placeringskamp om tredje og fjerdepladsen

16.00: Finale

Det er Århus Håndbolds fjerde deltagelse ved et Final Four stævne i pokalturneringen. Skanderborg er med for anden gang.

Århus Håndbold er det eneste af de fire hold, der tidligere har vundet turneringen.
Erik Veje med Århus Håndbolds hidtil største sejr. Foto: Ole Nielsen
Erik Veje med Århus Håndbolds hidtil største sejr. Foto: Ole Nielsen

Klar til at knokle

En af de nuværende profiler på det århusianske ligahold, Nikolaj Læsø, lægger ikke skjul på, at han ser frem til sit første finalestævne. Den arbejdsomme bagspiller er i gang med sin anden sæson i den orange trøje efter han skiftede tilbage til Århus Håndbold i sommeren 2017.

Dengang var ambitionen at blive en del af byens ligahold og ikke mindst skubbe det i retning af toppen, så landets næststørste by igen kan komme på håndboldkortet.

Skal Århus Håndbold stå i en pokalfinale igen, kræver det dog en stor indsats, siger energibundtet Læsø.

- Sammenlagt er Skanderborg to mål bedre end os, hvis vi ser på de to kampe, som vi har spillet mod dem i grundspillet. Derfor er det også en rigtig 50/50 kamp, som jeg tror bliver spændende, men også meget hårdt spillet kamp.

- Vi skal passe på ikke at blive overtændte. Folk vil være tændte og derfor er det også et spørgsmål om ikke at være overtændt, få dumme udvisninger og spille hasarderet. Jeg tror dog bare, at vi skal holde fast i det, som vi har præsteret indtil videre i den her sæson. Det har set fint ud i størstedelen af kampene. Fortsætter vi det spil og holder hovedet koldt, så har vi også mulighed for at løbe med sejren.

Hvad taler for, at det bliver jer?

- Når alle vores spillere rammer deres topniveau, så har vi et sindssygt godt hold. Så er det ikke mange som kan slå os. Vi har set rigtig mange levere en fin sæson i år, men vi har bare ikke ramt niveau i samme kamp. Kan vi gøre det, så har vi helt bestemt en god chance for at løbe med titlen, siger Læsø og uddyber.

- Det er sådan nogle kampe, som vi alle spiller for. At vinde en medalje til den by, som vi selv kommer fra, var et kæmpe mål for mig med mit skifte. Kan jeg opnå det i min anden sæson for Århus Håndbold, vil det være fantastisk. Jeg er klar til at knokle røven ud af bukserne for, at det bliver os, som får titlen med hjem fra Herning.

Pokalvindere siden 2010
Pokalturneringen blev i 2010 lavet om, så man fik et finalestævne med semifinaler og finale over en weekend.Første Final Four stævne blev afholdt i det daværende NRGi Arena i Aarhus med AG København som vinder. Pokalturneringen begynder i begyndelsen af et år og har finalestævne i begyndelse af det efterfølgende år. Derfor står Århus Håndbold blandt andet noteret som pokalmester 2012, selvom finalestævnet fandt sted i 2013.

Vindere af Final Four Santander Cup

2018: ?

2017: TTH Holstebro

2016: Skjern Håndbold

2015: HC Midtjylland

2014: Skjern Håndbold

2013: KIF Kolding København

2012: Århus Håndbold

2011: AG København

2010: AG København
For flere af de daværende spillere i Århus Håndbold var sejren i pokalturnering det største resultat i deres karriere. Foto: Ole Nielsen.
For flere af de daværende spillere i Århus Håndbold var sejren i pokalturnering det største resultat i deres karriere. Foto: Ole Nielsen.

Final Four billet giver selvtillid

Anfører Peter Lund hæfter sig ved, at Skanderborg og Århus Håndbold er så tætte på hinanden, at ingen kan regne sig som favorit.

- Selvom vi møder Skanderborg, så bliver det en vanvittig lige kamp. De har spillet en virkelig god sæson og jeg er sikker på, at det bliver en brag af et opgør. Alle i truppen er indstillet på, at Skanderborg er gode og det bliver svært at slå dem, og det tror jeg er godt for os, at vi har den indstilling, at der skal kæmpes mindst 120 procent for at have chance for at komme videre og få lov til at spille den sene kamp om søndagen, siger Lund og tilføjer, at spillet skal være helt skarpt i de her knald eller fald kampe.

Udfald er bandlyst.

- Hvis vi rammer de her dårlige perioder, så rammer vi den her domino effekt. Det så vi også mod GOG, og det er noget som vi virkelig skal være skarpe på at minimere. Det ved jeg også, at trænerne er meget opmærksomme på. Så snart der er optræk til dem, skal vi virkelig være klar på det. De små bolde vil gøre forskellen, og de gør det endnu mere ved Final Four, fordi det er knald eller fald. Vi skal virkelig være skarpe for at slå Skanderborg, siger forsvarsdirigenten og understreger, at troen på egne evner er stor.

- Jeg føler, at vi er klar til det her. Holdet er klar til at tage til Herning og levere et godt resultat. Bare det, at vi er kommet videre til semifinalen, har givet os et kæmpe selvtillidsboost, siger han.

Århus Håndbold øjner gentagelse af sensationen: - Finalestævner har sit eget liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Povlsen om David Nielsens kontraktforlængelse: Man skal præstere for at forlænge
Flemming Povlsen giver sin holdning om David Nielsens præstation som træner, og om Nielsen og bestyrelsen i AGF skal blive enige om en kontraktforlængelse.
Afspil video
Lars Jacobsen om AGF: Hvis ingen trænere lykkes, så peger pilen andre steder hen i butikken
Efter AGF?s missede top 6-placering, diskuterede Lars Jacobsen og Flemming Povlsen den nuværende situation i klubben.
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Ståle Solbakken om Viktor Fischers skade: Han mangler de sidste fem procent
Viktor Fischer er løbet ind i en ny skade og FCK-træner, Ståle Solbakken, udtaler, at han bare mangler fem procent og han håber, at Fischer er klar til næste weekend.
Afspil video
Stor utilfredshed i Vendsyssel-lejren: Vi bliver bortdømt igen
Vendsyssel-anfører Alexander Juel Andersen og cheftræner Jens Berthel Askou var langt fra tilfredse med længden af overtiden der blev spillet, da Hobro sikrede sig et 3-3-resultat i Hjørring i søndags.
Afspil video
Fra Daramys Debut-mål til Tibblings kasse med knæet: Her er alle målene fra Superliga-runden
Der blev scoret en masse fantastiske mål i denne Superliga-runde, og her kan du se dem i en samlet målpakke.
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Alle weekendens Superliga-mål i ét klip
Superligaen leverede en underholdende weekend, og her får du alle weekendens mål.