Forlystelsespark beskyldt for racisme: Hottentot Karrusellen hedder nu Abekatten

'Hottentot Karrusellen', som den så ud, da kritikken af den eksploderede. Foto: Djurs Sommerland

Forlystelsespark beskyldt for racisme: Hottentot Karrusellen hedder nu Abekatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlystelse i Djurs Sommerland har fået nyt navn. Direktøren afviser sammenhæng med en ophedet debat om racisme og ytringsfrihed i 2015.

2015 var en hed sommer for forlystelsesparken Djurs Sommerland. Ikke så meget på grund af vejret, men mere den kritik og debat som rejste sig på grund af parkens forlystelse 'Hottentot Karrusellen'.

Karrusellen, der sammen med forlystelsen 'Kannibal Gryderne', var en del af Afrikaland og havde været det i 20 år uden at nogen tilsyneladende havde løftet et øjenbryn.

Lige indtil formand for 'African Empowerment Center Denmark' Josef W. Nielsen mente, at nogle af parkens forlystelser havde racistiske undertoner. 'Everyday Racism Project DK' var enig med ham, og de to begyndte en underskriftsindsamling, som havde til formål at tvinge Djurs Sommerland til at skrotte forlystelserne.

- Vi vil stærkt opfordre jer til at genoverveje jeres tema-by 'Afrikaland', da den indebærer ekstremt daterede og racistiske karikaturer af afrikanske stammefolk og stereotyper, skrev Everyday Racism Project DK til Djurs Sommerland.

I brevet stod der videre:

- Jeres 'kannibalgryde-forlystelse' tilføjer et oversimplificeret billede af, at afrikanere er uciviliserede og primitive. Endnu mere problematisk er jeres 'Hottentot Karrusel', som bruger et fremmedgørende skældsord om et ægte stammefolk, Khoikoi folket, og fremstiller dem med en racistiske karikatur.«

Den udskældte 'Hottentot Karrusellen'  hedder i dag 'Abekatten'. Foto: Djurs Sommerland
Den udskældte 'Hottentot Karrusellen' hedder i dag 'Abekatten'. Foto: Djurs Sommerland

Debat løb af sporet

Og så delte danskerne sig i for eller imod.

Dem der beskyldte Djurs Sommerland for at forlystelsen var racistisk, blev omgående beskyldt for at være politisk korrekte og knægtere af ytringsfriheden.

Debatten på Djurs Sommerlands facebookside løb helt af sporet og til sidst var det hele så ophidset og højtråbende, at forlystelsesparken så sig nødsaget til at slette det hele.

Midt i debatten stod Djurs Sommerland og dets administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, som på ingen måde kunne stille alle tilfredse. Karrusellen var på ingen måde ment racistisk eller krænkende, derfor holdt direktøren fast i navnet 'Hottentot Karrusellen'. Og det har den heddet lige indtil denne sæson, hvor både udseende og navn er skiftet.

Karrusellen hedder nu 'Abekatten'. Og midt i karrusellen er den lille sorte stammekriger med spyd i den ene hånd erstattet af en gruppe gorillaer.

Den udskældte 'Hottentot Karrusellen' hedder i dag 'Abekatten'. Foto: Djurs Sommerland

Generel vedligeholdelse

Der er dog ikke tale om, at Djurs Sommerland har ligget under for presset fra 2015. Det handler såmænd bare om, at forlystelsen trængte til en kærlig hånd efter mange års drift, fortæller administrerende direktør, Henrik B. Nielsen.

- Vi skulle lave noget om på den mekaniske del af forlystelsen. Altså noget generel vedligeholdelse, og i forbindelse med det har vi valgt at udskifte en del på tematiseringen.

Direktøren har hele tiden holdt fast i at Djurs Sommerland på ingen måde har villet støde nogen. Det fastholder han, men afviser samtidig, at navneændringen sker efter pres fra kritikerne.

- Så havde vi ændret det dengang.

Forlystelsen 'Kannibal Gryderne', som også blev mødt med kritik tilbage i 2015 hedder stadig 'Kannibal Gryderne'.

Forlystelsespark beskyldt for racisme: Hottentot Karrusellen hedder nu Abekatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce